ZTE-csapás a nyitómeccsen! (képgalériával)

Tegnap este a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata története nyolcadik bajnoki fináléját kezdte meg. A 2009/2010. évi döntő első mérkőzéséhez méltó volt a körítés, hisz az Atomerőmű SE Paks elleni nyitányon újra telt ház fogadta a csapatokat. A ZTE KK előnyt szerzett a döntőben.

Kerkai Attila

ZTE KK: Hinnant (6), Watson (19/9), Wilson (13/6), Kámán (11/3), Trepák (9/3). Csere: Tóth (7), Baki (2), Timberlake (4), Gáspár (2), Simon (2), Bödör (-). Edző: Völgyi Péter.

Paks: LaGrange (12/6), Kiss (3/3), Horváth Á. (8/6), Clark (14/3), Dill (6). Csere: Walker (2), Gulyás (5), Mészáros (-), Panta (6/6), Kovács (-), Morgen (-). Edző: Horváth Imre.

Jegyezzük fel, a döntő-sorozat első kosara Kámán nevéhez fűződött, és a ZTE 10-2-re ellépett. Ekkor talán azt lehetett hinni, nagyon sima ügy lesz a zalai 1:0, de a Paks egy sikeres szériával közelebb lopózott, amire egy varázslatos Watson-Kámán akció volt a válasz. Mégis, sikeresen gátolta meg a vendégcsapat, hogy a ZTE lendületbe jöjjön (20-18). Közben Walker kivált, miután elszakadt az Achilles-ina, és az ellenséges hangulatot is jól kezelte a Paks. Bár Gulyást találta meg a hazai tábor, Clarkra kellett volna figyelni: a rugólábú amerikai sorozatban szerezte pontjait, és ezzel tartotta magát a vendégcsapat (27-22). A ZTE türelmesen játszott, és szép lassan úgy tűnt, kezdi felőrölni ellenfele erejét. A 17. percben 34-22-re ellépett a zalai együttes az inkább küzdelmes mint látványos mérkőzésen. Trepák egy hármassal nyitotta a második játékrészt (42-25), ami tekintélyes különbségnek tűnt, az viszont nagyobb gondot jelentett, hogy Hinnant a negyedik személyijét is begyűjtötte. Mintha elveszítette volna a fonalat a ZTE, nem jöttek a pontok, pedig a Paks szinte teljesen elkészült az erejével. A negyedik negyed elején aztán Watson megrázta magát: tényleg nyerő típusú ez a fiú (63-45). A Paks ekkor már lélekben elkezdett készülni a második mérkőzésre, a közönség pedig ünnepelt, jogosan!

Szombaton (18.00) a Duna-parti városban találkozik újra a két csapat a második mérkőzésen, s addig is a bajnoki döntőben 1-0-ra a Zalakerámia ZTE KK vezet!


Tegnap délig 1680 belépő talált gazdára elővételben a Göcsej Áruházban található sportboltban - tudtuk meg Bodrogi Csabától, a ZTE KK sportigazgatójától. Mdez előrevetíti, hogy a döntősorozat további mérkőzéseire sem hagy majd alább az érdeklődés, sőt!  Mától már a szombati, Paks elleni idegenbeli és a jövő keddi, újabb zalaegersze-  gi találkozóra is megkezdik elővételben  a jegyek árusítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!