Tizenhat gól Petrikeresztúron!

A bajnokságok hajrájukhoz közelednek, ennek ellenére még mindig akadnak nyitott kérdések. Az Északi csoportban menetel a Kávás, a nyugatiban veresége ellenére még mindig nyolc ponttal vezet a Pórszombat. Délen a Becsehely rúgdossa a gólokat és magabiztosan vezeti a bajnokságot. A Középső és a Keleti csoport még okozhat meglepetéseket. Az időjárás nem volt kegyes a játékosokhoz...Eredmények

Urbanics Pál

Északi csoport:

Alsónemesapáti SE - Zalaháshágy SE 0-5 (0-4)

Alsónemesapáti, 20 néző. Jv.: Horváth (Soós)

Gólszerzők: Kulcsár (3), Pungor (11-esből), Szőke

Kiállítva: Komáromy Zoltán a 81. percben.

Alsónemesapáti: Horváth, Zsédely, Balaton, Bogdán, Kámán, Komáromy Zoltán, Rinkó, Komáromy Zsolt, Póczak, Tóth, Tibola. Edző: Kámán Géza.

Zalaháshágy: Németh, Vaspöri, Pilkovics, Török, Büki, Szőke, Bősze, Tóth, Vaspöri Zsolt, Pungor (Sipos), Kulcsár. Edző: Erdei János.

A zalaháshágyi Kulcsár Norbert csak azért nem szerzett "klasszikus" mesterhármast, mert csapattársa Pungor Gábor is "közbeékelt" egy tizenegyest. Mindenesetre az első félidőben megrázta magát a jó erőkből álló vendégcsapat és ezzel a négy góllal amortizálta az amúgy is enerváltan focizó hazaiakat. A második félidőben Szőke Krisztián is betalált, teljessé téve ezzel az apátiak KO.-ját.

Kutas SE - Bödei SE 1-5 (1-3)

Nagykutas, 50 néző. Jv.: Székedli (Pető)

Gólszerzők: Vörös ill. Bogdanovic (3), Horváth Attila (2)

Kutas: Kumin, Sóvágó, Szabó, Vincze Norbert, Vincze Krisztián, Takács (Vincze), Zelkó, Vörös, Vasas, Kósa (Domján), Illés (Németh). Edző: Maróti Károly.

Böde: Beledi (Baranyai), Bogdanovic, Darabos, Horváth Attila (Garamvölgyi), Horváth Tamás, Lengyel, Lugosi (Németh), Nagy, Palkó, Pataki (Anti), Péter. Edző: Kósa László

A bödei csapat Nagykutason folytatta tavaszi menetelését. A remekül játszó Bogdanovic Joakim már az első félidőben mesterhármast ért el, amelyre a hazaiaktól csak Vörös Zoltán tudott válaszolni, így már a félidőben kétgólos előnye volt a vendégeknek. A második félidőben Horváth Attila előbb az 55. majd a 69. percben villant, így alakult ki az 1-5-ös, kiütéses bödei győzelem. Ismét bebizonyosodott, hogy Kósa László remek csapatot rakott össze Bödén.

Zalacsébi SE - Nemesrádó SE 8-0 (5-0)

Zalacséb, 30 néző. Jv.: Tóth (Tamás)

Gólszerzők: Tóth Ádám (3), Kovács Norbert (2), Gaál, Ábrahám, Horváth István

Zalacséb: Horváth Csongor, Sziva (Horváth István), Horváth Péter, Horváth László, Farkas Flórián, Ábrahám, Gaál, Gál, Tóth, Fábián, Kovács (Farkas Dániel). Edző: Virág Benedek
 
Nemesrádó: Marai Zsolt, Marai György, Óvári, Sznopek, Kusztor, Tóth, Nagy, Gál, Salamon, Doktor, Martinkovics. Elnök: Nagy Tibor.

A sereghajtó nemesrádóiak előtt sportemberi magatartásuk miatt kell kalapot emelni. A mérkőzést teljesen megérdemelten nyerte meg a jól "gurigázó" hazai csapat, és ezzel megerősítették helyüket az élbolyban.

További eredmények:

Kustánszeg - Vasbodogasszony LSC 0-5; Botfai LSC - Alibánfa LSC 8-0; Babosdöbréte SE - Salomvár SE 1-0; Kávás KSE - Angol Foci Suli Páterdomb 6-1; Bagod SC - Lakhegy LSE 3-6

Közép csoport:

Petrikeresztúr KSE - Esztergályhorváti FC 14-2 (7-2)

Petrikeresztúr, 20 néző. Jv.: Tóth (Dukai)

Gólszerzők: Végh (5), Kovács (5), Füle Attila (3), Füle Krisztián ill. Pallangi, Bálint

Petrikeresztúr: Ferenczi, Végh, Kerkai, Kovács, Füle Attila, Tóth, Bita, Jordán, Király (Füle Krisztián), Nagy, Györfi (Bita). Edző: Kovács Róbert.
 
Esztergályhorváti: Harcz, Szalai, Bankó, Fridecz, Kovács, Pallangi, Orsós, Tüttösi, Bogdán, Bálint, Keresztes. Edző: Gombos Zoltán.

Amikor a 12 percben Pallangi István betalált, nagy volt az öröm a vendégoldalon. A 20. percben aztán Bálint András is beköszönt már-már biztossá téve ezzel az esztergályhorvátiak előnyét. Valami történt, mert később kiderült: nem volt biztos az az előny. A két vendéggól csak arra volt elegendő, hogy felbőszítette az "alvó oroszlánt". Ami ezután következett, az sokáig emlékezetes marad a focistáknak. Tizennégy gól válasz nélkül. A Petrikeresztúr győzelmével fellépett a dobogó harmadik fokára, és még a bajnokság végső kimenetelébe is beleszólhat...

Baktüttősi SE - Söjtör DFSE 5-4 (0-0)

Baktüttős, 30 néző. Jv.: Balázs (Siket)

Gólszerzők: Balogh Tamás (2), Kiss (2), Varga ill. Beke (2), Szílvás, Bakonyi Zsolt

Baktüttős: Eszter, Varga, Andrasek, Balogh Ádám, Kránicz, Balogh Zoltán, Kiss, Balogh Milán, Balogh Tamás, Fabricius (Horváth), Zsiga. Edző: Varga Zsolt.

Söjtör: Fülöp, Szílvás, Baksa Balázs, Paucsa, Varga, Buzsáki (Kovács), Bakonyi Norbert, Tóth, Csuka, Beke, Bakonyi Zsolt. Elnök: Baksa István.

Az eddigi listavezető Söjtör nagy küzdelemben maradt alul a negyedik helyezett baktüttősiekkel szemben. Kilenc gól esett, mindegyik a második félidőben. Balogh Tamás a 83. percben döntötte el a rangadót.

SZFK Bucsuszentlászló - Hahót SE 2-3 (1:0)

Bucsuszentlászló, 20 néző. Jv.: Nádasy (Simon)

Gólszerzők: Kovács, Patkó ill. Zsohár Zsolt, Tern, Zsohár László

Bucsuszentlászló: Horváth Zoltán (Németh Ákos), Mátyás, Montag, Kovács, Németh Csaba, Tóth, Balázs, Patkó, Molnár, Imre (Nemes), Hóbár. Edző: Montag Szabolcs.

Hahót: Horváth Gyula, Szabó Tamás, Horváth József, Zsohár Zsolt, Nátrán, Czigány, Szabó Attila, Kiss, Tern, Ott (Zsohár László), Szabó Kornél. Elnök: Verasztó László.

A hazai csapat nagyot küzdött az esélyesebb Hahót ellen. A hajrában történt gólváltás után a vendégek jöttek ki győztesen a meccsből, győzelmükkel átvették a vezetést a tabellán.

További, beérkezett eredmények:

Bak SE - Zalavári SK 4-1; Zalacsány FC - Zalatárnok SE 5-3;  

Keleti csoport:

A Cserszegtomaj nem tudta kihasználni a Hévíz II. botlását, így továbbra is első a fürdővárosiak csapata.

Beérkezett eredménynek:

Zalaszántó SE - Felsőpáhok SE  7-0; Óhid FK - Hévíz II. SK 5-3; Sümegcsehi SE - Zalaudvarnok SC 2-1; Karmacs SE - Tekenyei SE 2-1; Cserszegtomaji SK - FCK Szőnyegország 2-2; Vindornyaszőlős SE - Zalaszentlászló SK 1-1; Rezi SE - Zalakoppány SE 2-5 

Nyugati csoport:

A Pórszombat rangadót bukott Zalaboldogfán, ennek ellenére toronymagasan vezeti a bajnokságot. Érdekes, gólgazdag mérkőzést játszott a Nagylengyel Zalabaksán.

Eredmények:

Lovászi Bányász SK - Zalka SE Bárszentmihályfa 4-2; Zalabaksa SE - Nagylengyeli LSE 4-7; Göcsej SE Németfalu - Lenti Tsz SE 2-1; Szilvágy FC - Pusztaederics SE 3-1; Zalaboldogfa SE - Pórszombat SE 1-0; Vaspör-OSE - Mumor SE 3-1 

Déli csoport:

A listavezető Becsehely ezúttal a Miháldot tömte ki tizekettő góllal. Érdekesség, hogy a bajnoki cím legfőbb várományosa a 24. fordulóban Beleznán botrányos játékkal tudott nyerni 2-1-re, azóta viszont két forduló alatt 22 gólt lőtt és egyet sem kapott.

Beérkezett eredmények:

Bázakerettye SE - Újudvar SE 1-1; Eszteregnye SE - Fityeházi TK 0-0; Belezna SE - Petrivente SE 3-2; Pogányszentpéter SE - Murakeresztúr SE 2-1; Miháld SE - Becsehely SE 0-12; Liszó SE - Surd SE 2-3 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!