Még ilyent! Csacsi galopp lesz a Balaton partján

Kétezer vendéget várnak Balatonlelle-Rádpusztára, ide elsősorban azokat várják, akik a tó környékén található megyékben laknak. Remélhetőleg sokan jönnek Zala megyéből is - nyilatkozta Antal Bernadett a somogyi csacsi galopp egyik szervezője, hozzátéve, Magyarországon igen mostohán kezelik a történelemhez számos ponton kapcsolódó állatfajt.

zaol.hu

A május  8 -án tartandó  rendezvénnyel  a Magyarországi Szamártenyésztők Egyesülete arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy  a szamarak végre Magyarországon is méltó módon integrálódhassanak a tudatosan tenyésztett háziállatok körébe.  Több más európai országban a szamártenyésztő egyesületek évtizedes múltra tekinthetnek vissza, a szervezet szeretné itthon is minél szélesebb körben megkedveltetni és elterjeszteni ezt a mindmáig igazságtalanul mellőzött fajt. Szerintük a szamarak adottságai, nyugodt természetük, alkalmazkodóképességük és intelligenciájuk tökéletesen alkalmassá teszik, mind családi hobbyállatként való használatra, mind pedig gazdaságokban kisebb-nagyobb munkák elvégzésére. – olvasható az egyesület honlapján.

Antal Bernadett, a rendezvény egyik fő szervezője elmondta: a „csacsi- galoppra” eddig több mint húsz versenyző nevezett be, s a  rendezvényre kétezer embert várnak, elsősorban kirándulni vágyó családokat.

A rendezvény szorosan illeszkedik a Balaton 7 programsorozatába, mely  a balatoni szezon elnyújtását célozza. Az előszezoni rendezvénysorozathoz 41 balatoni település – köztük több zalai is – csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!