Hétvégi programkavalkád várja a ráérőket Zalában

Az egész hétvégén átívelő Egerszeg Fesztivál rendezvényei mellett is bőséges a hétvége zalai programkínálata.

zaol.hu


II. Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság
Pénteken 14 órakor az iskolai csapatok versenyével startol a II. Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság a Csónakázó-tavon. Szombat délelőtt előfutamokat rendeznek gyermekprogramokkal, koncertekkel kulturális bemutatókkal párhuzamosan. A döntők vasárnap 10 órakor kezdődnek


Minden ami Egerszeg Fesztivál! KLIKK IDE!

Színjátszók találkoznak
A zalalövői művelődési házban szombaton 18 órától harmadszor rendezik meg a város amatőr színjátszóinak önálló estjét: négy csoport és négy darab lesz látható.

Nyílt nap a tanyán
Nyílt napot tart szombaton Zalaboldogfán a Boldogfai Lovastanya. A 9.30-tól 18 óráig tartó programban szerepel ingyenes lovaglás, kocsizás, íjászat és lasszózás is.

Pogányvári bornap
Szombat délután két órakor a dióskáli faluháznál misével kezdődik a III. Pogányvári bornap. A borverseny eredményhirdetését 15 órától tartják, majd  miközben főzőverseny is zajlik - környékbeli fellépők szórakoztatják a közönséget.

Sárgulás
A Pannon Egyetem Georgikon Kara végzősei a hét végén sárgulnak: a péntek esti fáklyás séta után szombaton 9.30-tól hintós felvonulással búcsúznak Keszthelytől. Ünnepség délben a kastélyparkban.

Aprók dala
Tizennégy éve rendezik meg tizenegy falu iskoláinak részvételével az Aprók dala című versenyt, melynek idei seregszemléje pénteken 14 órakor kezdődik a baki faluházban.

Keresztút szentelés
A sümegcsehi kápolnánál szombaton 14.30 órakor keresztutat, a tábori misézőhelyet és oltárt szentelnek.

Tavaszi fesztivál
A hévízi Városháza téren pénteken 14 órakor kezdődik a kulturális programok háromnapos tavaszi fesztiválja.

Kalandra falu!
Nagylengyelben, a Rózsa bisztrónál szombaton 10 órakor indul a II. Kalandra falu, vidéki tízpróba elnevezésű verseny. Délután 3-tól kulturális műsor, koncert, majd este bál várja az érdeklődőket.

Koncertek
Zalaegerszegen, a Mama Africában péntek este 9 órától a Lobo Latino játszik. A Bástya Fogadóban szombaton 21 órától a Turán és a Radical Hungary lép fel. A Semiramis Clubban pénteken és szombaton este 9 órától az Unplugged Eclectic játszik. A Havanna Jazz Caféban szombaton este tíztől az Acoustic Blues Duó lesz a vendég.
Keszthelyen, a Balaton-parton péntek este hét órától a Supernem játszik, az 512-es Clubban pedig szombaton este kilenctől a Via Crucis és Malediction ad koncertet.

Galéria és kiállításnyitó
Keszthelyen Posta Pizzéria Galéria néven nyílik új kiállítóhely, s egyben tárlat Somlai Julianna, Varga Dezső és Zuggó Tibor festőművészek képeiből vasárnap 16 órakor.

Székelykapu avatás
Pénteken 10 órakor Székelykaput avatnak Zalakaroson a Termál úton.

Gyerek még az idő
Ezzel a címmel gyermekkoncert, táncház és bábelőadás várja az érdeklődőket pénteken és szombaton a Vabababa Társulat szervezésében a kanizsai Képzőművészetek Házában.

Családi nap
Vidám, játékos családi délutánt szerveznek szombaton 14 órától Tótszerdahelyen.

Kiállítás
A Zalai Gyermekek 17. Művészeti Találkozójára érkezett rajzokból és egyéb alkotásokból nyílik tárlat pénteken 10 órától a kanizsai HSMK-ban.

Tablók könyve
Szombaton 10 órakor mutatják be a kanizsai Mező-gimnáziumban azt a könyvet, mely az intézmény 1965. és 2010. között végzett diákjainak tablóit tartalmazza.

Hangverseny
Szombaton 17 órától minősítő hangversenyt ad a Kiskastélyban Nagykanizsa Város Vegyeskara.

Népdal és kamaraszínház
A rédicsi kultúrházban ad jubileumi műsort szombaton 16 órakor a helyi asszonykör  és több meghívott fellépő.

Csengey szavalóverseny
Szombaton 9 órától a kanizsai Honvéd Kaszinóban rendezik a IX. Kárpát-medencei Csengey Dénes Vers- és Prózamondó Verseny döntőjét.

Közösségi ház avatása
A pákai templomban szombaton tíz órakor bérmálás lesz, majd felavatják a közeli közösségi házat.

Ének és gitár
Kriszti és a magyarucca ad koncertet pénteken, 22 órától a Havana Jazz Cafe-ban, és szombaton 22 órától a Venatus szabadidőközpontban, Zalaegerszegen.

Ezek is érdekelhetik