Férfinap: Ön (hogyan) ünnepli?

A nemzetközi férfinapot először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, ENSZ támogatással. A cél többek közt a férfiak egészsége, a nemek közti egyensúly megteremtése.

feol.hu

A másik fontos cél az volt, hogy a nap megtartásával javuljon a nemek közti kapcsolat, állítsanak példaképet a férfiak közül. A nap alkalom arra, hogy megünnepeljék a férfiak által  elért eredményeket, elismerjék az áldozatot, amelyet férfiként, apaként, férjként hoznak a családban, és naponta a munkahelyükön, a közösségekben. Az elmúlt években ünnepelték a férfiakat iskolákban, nyilvános szemináriumokon, templomokban, békés felvonulásokon. Ennek ellenére akiket kedden faggatott a Fejér Megyei Hírlap e témáról, mit sem tudtak e napról. Véleményük viszont volt. Ki azt mondta, hogy az egész esztendő az övék, különösen a hétvégék, amikor minden róluk szól, kiszolgálják őket. Mások talán ma - hallva  a férfinapról - ajándékot, édességet visznek párjuknak.

Férfinap?! -  egy hölgy, családanya, feleség, egy igazi  Éva se tudott e napról, de készséggel megosztotta gondolatait ezzel kapcsolatban. A cikk folytatásáért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!