Újra a Strand Kft-é az AquaCity és felújítással készülnek a szezonra

Hónapok óta tartó átadás-átvétel végére került pont: a zalaegerszegi aquapark üzemeltetése nyolc év után visszakerült a magánszférából az önkormányzatiba, s eztán a Strand Kft. fogja üzemeltetni, csakúgy, mint a városi strandot.

zaol.hu

Mint arról már korábban beszámoltunk, az aquaparkot az első szezonban, 2002-ben a Strand Kft. üzemeltette, majd a működtetést 2003-ban magánvállalkozásra bízta az önkormányzat. Az Aquaplus Kft. érdekeltségi körébe tartozó Thermalplus Kft. 2009 őszéig látta el a feladatot, akkor felmondta a szerződést a veszteséges működésre hivatkozva. Az átadás viszont nem ment zökkenőmentesen: Gyuk György ,a Strand Kft. ügyvezető igazgatója szerint a Thermalplus Kft. arra törekedett, hogy minél kisebb költséggel működtesse az aquaparkot, s így rosszabb műszaki állapotú létesítményt ad vissza, mint amilyet átvett.

Gyuk György korábban azt mondta lapunknak, hogy megfelelően felújítva, kedvező időjárási viszonyok esetén és hatékony marketingmunkával akár már idén nyereségesen működtethető az aquapark. Most úgy tűnik, minden e fellé halad: mind a zegtv.hu megtudta, már készülnek a nyári szezonra, nem csak az AquaCityben, hanem a városi strandon is. Zalaegerszeg e két fürdőjében hamarosan több tízmillió forintos felújítási munkálatok kezdődnek.
 
Az élményfürdőben lévő 1500 m2-es medencét műanyag burkolattal látják el májusban, emellett a többi medence esetében is lesz karbantartás. A belvárosi strand helyreállítására 1,5 millió forint áll rendelkezésre.

Az Aquacityben jelenleg nettó 10-15 millió forintos eszközbeszerzés folyik, a fejlesztések pedig minimum 25 millió forintot tesznek ki- közölte Gyuk György, a Városi Strandfürdő Kft. igazgatója.


További részletek és tervek itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!