Pontosztozkodás a rangadón (Videóval, képgalériával frissítve!)

A győriek gyors gólja visszafogta az elején kissé tompán és fásultan mozgó hazaiakat, akik azonban a 20. perc után magukra találtak, és sorozatosan alakították ki helyzeteiket. Illés 62. percben szerzett bombagólja után a Győr teljesen visszahúzódott, és bár akadt lehetőség, az egerszegiek már nem tudták feltörni a vendégek bunkerét.

Urbanics Pál

ZTE FC - Győr 1-1 (0-1)

ZTE-aréna

NB I-es labdarúgó-mérkőzés

Jv: Bede Ferenc, asszisztens: Butkai Zsolt, Farkas Balázs

ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Bogunovics, Miljatovic, Panikvar - Magasföldi, Kamber, Máté, Illés - Rajcomar, Rudnevs. Edző: Csank János

Győr: Sztevanovics - Tokody, Fehér Z., Eugene, Szabó O. - Koltai, Pilibaitis, Józsi, Kink, Nicorec, Alekszidze. Edző: Pintér Attila

Gólszerzők: Koltai (5. perc), ill. Illés (62. perc)

Csank János:  - Az első félidőben nem voltunk elég frissek, a második félidőben viszont már a szokásos játékunkat játszottuk. A Győrnek két helyzete volt, amiből az egyiket be is rúgták, hozhattuk volna mérkőzést, de helyzeteinket nem rúgtuk be.

Pintér Attila: - Fegyelmezetlenségeink miatt nem tudtunk három pontot szerezni Egerszegen, összességében azt mondom, hogy az első félidő alapján a mérkőzés nekünk állt, míg a második inkább a Zalaegerszegé volt. Igazságos az eredmény.

1. félidő:

1. perc: Elkezdődik a mérkőzés. Az már biztos, hogy a mai mérkőzésen sem játszik a ZTE FC tavaszi gólfelelőse, Darko Pavicevic, a helyén ezúttal Rajcomar Prince játszik.

2. perc: A Győr kerülhetett volna helyzetbe Bogunovic hibája után, de Alekszidze elkapkodta. Bogunovic távoli szabadrúgásába ér bele fejjel Kamber, a labda kis híján a léc alá vágódik.

3. perc: Rajcomar a jobb szélen egyedül viszi a labdát a kapu felé, beadása azonban rossz.

5. perc: Gól! A vendégcsapat első igazi támadása után gólt szerez Nikorec lövésébe Panikvar még belevetődik, de a labda Koltai elé pattan, aki éles szögből jobbról Vlaszák keze mellett a kapu bal oldalába lő: 0-1.

A ZTE-nek fel van adva a lecke, hiszen a Győr kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban, tehát nagyon erős védelemmel bírnak. Most a ZTE-nek kell kezdeményezni, vigyázva arra, hogy a Győr gyors kontrái ne hozzanak újabb vendég-gólt.

10. perc: Koltai keverget a ZTE 16-osának jobb oldalán, elviszi a labdát Panikvar, majd Miljatovic is, de kisodródik és erőtlen lövését Vlaszák könnyedén hárítja.

11. perc: Illés 30 méteres szabadrúgása csavarodik be a kapu elé, de Sztevanovics magabiztosan lehúzza.

14. perc: Tokodii lábára csúszik páros lábban Bogunovic, szerencsére nem találja el azt, mert ebből csúnya sérülés és piros lap lehetett volna.

16. perc: Kamber vezeti szabadon a labdát közel 40 méteren keresztül, a 16-oshoz érve lövésre szánja el magát, de az nagyon rosszul sikerül.

17. perc: ZTE-szöglet. Az első ebből a fajtából, de semmi veszély nincs benne, Sztevanovics lehúzza. Koltai és Nikorec parádés játékát nézi tátott szájjal a zalaegerszegi védelem, Nikorecnek lehet köszönetet mondani, hogy nagyon csúnyán fölé durrantotta a labdát a  ZTE kapujától 9 méterre.

19. perc: Kink lövi élesen középre a labdát bal oldalról, Vlaszák elcsípi, így a labda nem, Koltai viszont becsúszik a hálóba.

2009. április 29-e egy horrorisztikus fejezet a ZTE 90 éves történetében, hiszen ezen a majd' egy évvel ezelőtti napon az egerszegiek elszenvedték fennállásuk egyik legnagyobb hazai vereségét. Az elkövető pont ez a zöld mezes Győr volt, 7-2-re nyertek Egerszegen. Emlékezetes, hogy félidőben még a ZTE vezetett 2-1-re.

24. perc: Kocsárdi jobb oldali ívelését fogja meg immáron sokadszorra a győri kapus. Nagyon nehéz helyzetben van a ZTE, és láthatóan a korán bekapott gól is rányomja a játékukra a bélyeget.

25. perc: Kamber jobb oldalról próbál beadni, de beadása megcsúszik a füvön, így újra Sztevanovics zsákmánya a labda. Illés szépenn keverget a bal oldalon, beadását azonban Rudnevs rosszul tálalja vissza, így a győri védelem tisztáz.

28. perc: Illés szép csellel tisztázza magát a bal oldalon, üresen lőhet, de a 19 méterről megeresztett löketben nincs túl sok erő és a helyezéssel is gondok vannak.

30. perc: Illés jobb oldalról 16 méterről bombázza bal lábbal kapura a labdát, Sztevanovics elképesztő bravúrral tolja szögletre.

32. perc: A ZTE most beszorítja ellenfelét, de igazi helyzetet egyelőre nem tud kialakítani.

34. perc: Eugene és Kocsárdi kap össze, mivel az egerszegiek rutinus védője a győri légiós szerint rátartott a lábára, ezen a belga játékos felkapta a vizet, és nekirontott az egerszegiek játékosának. Jogos a sárga lap.

36. perc: Veszélyes helyről jöhet szabadrúgás a Győri csapatnak. A 11-es ponttal egy vonalban adhat be Józsi, de Eugene-t lesen találja a labda.

40. perc: Kocsárdi hatalmas bedobása után a győri védők szögletre tisztáznak. Illés szöglete "természetesen" a győri kapus kezében köt ki.

41. perc: Illés ad be azúttal a jobb oldalról, Rudnevs akrobatikus mozdulattal kapásból kapura továbbít, ami a vizes füvön megpattan, de Sztevanovics védeni tud.

43. perc: Józsi-Nicorec-Kink a labda útja, utóbbi beadását Bogunovic tisztázza szögletre.

45. perc: Egy Rajcomar-Magasföldi összjáték után utóbbi adhat középre, de a 16-os előterébe érkező beadása nagyon rossz. Józsi ezúttal Tokodyt szökteti a jobb oldalon, a gólra éhes Alekszidze elől ismét Bogunovics tud tisztázni. Vége az első félidőnek.

A hazaiakat láthatóan összezavarta az 5. percben bekapott gól, és egy jó 20 percnek kellett eltelnie, hogy magukra találjanak. A félidő második felében már gólszerzési lehetőségei is akadtak a kék-fehéreknek, de vagy Sztevanovics, vagy a balszerencse miatt nem tudtak egyenlíteni. Az egerszegiek számára nagyon fontos lenne a győzelem, hiszen egy esetleges vereséggel a Győr 7 ponttal lépne meg a tabellán.

2. félidő:

46. perc: Megkezdődik a 2. félidő. Magasföldi helyett Sluka, a másik oldalon Eugene helyett Djordjevics a pályán.

48. perc: Józsi 25 méteres szabadrúgását fejeli ki könnyedén a hazai védelem, majd Nicorec 20-as bombáját tolja fölé Vlaszák.

50. perc: Mezőnyfutball, a kapuk nem forognak veszélyben.

52. perc: Kamber-Kocsárdi-Kamber a labda útja, a bosnyák játékos jobb oldali beadása azonban nagyon rossz.

53. perc: Illés csap le egy labdára a 16-os bal sarkánál, a játékszer Fehér kezéről pattan vissza elé, a játékvezető nem lát szabálytalanságot.

54. perc: Sluka szöglete után kavarodás a Győr kapuja előtt, de nagy nehezen tisztázni tudnak. Bogunovic becsúszása után Alekszidze marad lenn a földön. A bíró sípja ezúttal is néma marad.

 

57. perc: Miljatovic 30 méteres bombája veszélyeztet egy kapu fölött ülő nézőt.

Mindkét csapat teljesítménye erőteljesen visszaesett, unalmas, eseménytel a találkozó.

59. perc: Miljatovic kap sárgát, aki összefejel Nicoreckel. A bíró úgy látja, hogy szándékosan tette mindezt.

61. perc: Horváth András Panikvar helyére áll be. Csank mester, úgy tűnik, nem adja fel, hiszen egy támadó szellemű játékost küldött be a szlovén védő helyett.

62. perc: Gól! Illés menetrendszerű bombagólja: ezúttal középről, a 16-os vonaláról ballal zúdította a bal pipába a labdát: 1-1. A gól előtt a győri védők nagyot hibáztak, hiszen egy felívelt labdát középre fejeltek ki, amelyre Horváth András le is csapott, lövése azonban megpattant egy kivetődő védőn, a győriek szerencsétlenségére pont Illés elé. A következmények ismertek.

66. perc: Egy ZTE-szöglet után Miljatovic kap bele Fehér szemébe, a győri játékost ápolni kell.

69. perc: Rudnevs jobb oldalon kap remek labdát, ki tud lépni, de lövését Sztevanovics bravúrral kivédi. A második hullámban érkező Rajcomar lövését blokkolják. Horváth András jobb oldalról 18 méterről csavarja kapura a labdát, Sztevanovics vetődve hárít. Most a győri kapust kell ápolni, akinek a térde a vetődés következtében megsérült.

73. perc: A ZTE nagyon elszántan támad, a Győr kicsit összezavarodott Illés bombagólja után. A hazaiaknak ezt a zavarodottságot próbálják kihasználni.

74. perc: Cserél a Győr, Koltai helyett Panchava a pályán. Rajcomar szépen megy el a bal oldalon egy csellel Djordjevics mellett, éles lövése kevéssel megy mellé.

75. perc: Újabb óriási ziccer marad ki, Rajcomar fejeli a labdát Illés elé, aki a jobb összekötő helyéről lőhetett, labdája centikkel megy a kapu mellé.

77. perc: Felpörögnek az események. Illés szöglete után Horváth kerül lövőhelyzetbe, gólba tartó lövésébe Fehér ér bele, így oda a lehetőség.

79. perc: Győri szöglet következik.

80. perc: Nicorec bal oldali szögletét Vlaszák kiöklözik, a labda marad a győrieknél, de Nicorec szabálytalansága után újra támadhat a ZTE.

82. perc: Sluka szépen teszi le a labdát a 16-os előtt 5 méterrel Rajcomar elé, a holland játékos lövését Sztevanovics megfogja.

83. perc: Józsi helyett Kiss áll be.

85. perc: Rajcomar helyén Balázs Zsolt.

86. perc: Kink csúszik oda elég durván Slukának, a bíró lefújja az akciót, de a győri játékos  nem kap lapot.

87. perc: Kocsárdi jó labdát ad Balázs Zsoltnak, de még mielőtt kapura fordulna az egerszegi játékos, Djordjevics szögletre ment.

88. perc: Az első szögletet újabb követi, a Győr ki tudja hozni a labdát.

90. perc: Kink 30 méteres szabadrúgása kerüli el a kaput méterekkel.

3 perc hosszabbítás.

91. perc: A Győr a mérkőzés utolsó perceit bunkerfutballal próbálja átvészelni, láthatóan egy a céljuk: bárhova, csak el a kaputól!

92. perc: Szöglethez jutnak a hazaiak, amit a kapus ismét semlegesíteni tud. Pilibaitis sérülés miatt az oldalvonalról figyeli azt, hogy Sluka jobb oldalról ad be élesen, és Balázs állítás nélkül, kapásból mellé lövi a ZTE utolsó lehetőségét.

93. perc: Vége a mérkőzésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!