Kilábalt az Eybl a válságból! A felszámolás óta megduplázódott a létszám

Az Eybl Hungária Kft. sikeres felszámolása, a textilipari vállalat megmentése óta közel megduplázódott a Lentiben foglalkoztatottak létszáma. Mindez azt is jelenti, hogy jelenleg mintegy 260 főnek ad munkát a telephely.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről beszélt lapunknak az autóipari beszállító cég menedzsmentjét képviselő Csillag Balázs, akitől a gazdasági válságból való kilábalásról érdeklődtünk.

- Lentiben mind az árbevétel, mind a foglalkoztatottak számát tekintve megközelítettük a csúcsidőszak kétharmadát - emelte ki Csillag Balázs. - Ezt köszönhetjük annak is, hogy a Prevent csoport révén egy stabil tulajdonosi háttér áll mögöttünk, amely sorban nyeri el az újabb megbízásokat, a felszámolás befejezése óta Lentibe a meglévők mellé két új Audi projektet sikerült hozni. Az is látszik, hogy az autóipar növekedésnek indult. Ez kedvező hatású a termelési volumenünkre. A márciusi árbevételünk a januári másfélszeresét tette ki.


A felszámolásnak volt az Eybl Hungária Kft.-re vonatkozóan egy komoly előnye is, hiszen minden régi terhétől  például a fejlődést gátló bankhiteleitől  megszabadult a vállalat, így tiszta lappal tudott indulni. Ez, illetve az időközben végrehajtott költségcsökkentő intézkedések lehetővé tették, hogy a termékeiket olyan áron is nyereségesen tudják piacra dobni, amire a felszámolást megelőzően nem lett volna lehetőség. A cég versenyképessége ezáltal jelentősen megerősödött.

Csillag Balázs beszélt a többi telephelyről is. Mint mondotta: a korábban bezárásra szánt nagykanizsai üzemben a működés folyamatos, illetve közben komoly tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy oda is új projektet hozzanak, így régi nagyságrendjét kapja vissza a város. Körmendről a költséggazdaságos működés érdekében a szabászatot Jánosházára telepítették, ez 70-80 dolgozó áthelyezésével járt, ám így sikerült a munkahelyeket megtartani. A két vasi telephelyen jelenleg a termelési volumen folyamatos növekedése tapasztalható, ugyanakkor Körmenden egy új, magasabb kvalifikáltságú technológia meghonosodására van remény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!