Kábítószer-terjesztőkön ütött rajta a rendőrség

Kábítószer-terjesztőkön ütött rajta a rendőrség Penyigén; a gyanúsítottaktól fél kilogramm, Ukrajnából átcsempészett marihuánát, gázpisztolyt és éles lőszereket foglaltak le - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.

MTI

A drogdílereken, akik Ukrajnából érkező autójukkal álltak meg a Fehérgyarmattal szomszédos településen, bűnügyi információk alapján hétfőn ütött rajta a rendőrség, a Jonatán akciócsoport tagjainak közreműködésével - mondta a százados.
   
A kocsiban tartózkodó két férfit megbilincselték, miközben cipőikben és ruházatukban elrejtve összesen 428 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak. Az egyik elfogott embertől egy gázpisztolyt is elvettek. A 25 éves ukrán állampolgárságú személyt, és társát, egy 32 éves penyigei férfit őrizetbe vették.
   
A magyar gyanúsítottnál tartott házkutatás során további, mintegy 23 gramm növényi származék került elő, amely a gyorsteszt szerint marihuána.
   
A szóvivő hozzátette: a megindított eljárás során gyanúsítottként hallgattak ki két huszonéves környékbeli fiatalembert is, akik a rendelkezésre áll adatok szerint korábban vásároltak a drogból. A fogyasztók szabadlábon védekezhetnek. Egyiküknél - folytatta Fülöp Gergely - találtak három éles lőszert is, s amiatt külön büntetőeljárást indított a rendőrség.
   
A százados megjegyezte, hogy kezdeményezik a kábítószer-terjesztők előzetes letartóztatásba helyezését, míg a droggyanús anyagot laboratóriumban vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!