Albérletben berendezett vadkender-ültetvényt foglaltak le Zalaegerszegen

Egy zalaegerszegi családi ház főbérlője tett bejelentést a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, hogy albérlője nem fizette a bérleti díjat, az emiatt lezárt lakást pedig feltörte, ezért rendőri intézkedést kér. A rendőrök a házban egy komplett vadkender-ültetvényt találtak.

zaol.hu

A házban a növények növekedését automata fényszabályozó, párásító, illetve hőmérsékletszabályozó berendezés is segítette. Összesen több mint 50 tő, cserépben érlelt kannabisz növényt, több mint 40 magpogácsát (elültetve ebből fejlődik ki a növény), valamint több mint 300 gramm szárítás alatt lévő növényt foglaltak le április 2-án, pénteken.

A lakrészt bérlő 20 éves fiatalembert őrizetbe vették, ellene a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A fiatalembert a Zalaegerszegi Városi Bíróság a hétvégén előzetes letartóztatásba helyezte - tudta meg portálunk a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!