Zalai fiatalok élen a sportban és a tanulásban

A Magyar Köztársaság „Jó tanuló – Jó sportoló” díj idei ünnepélyes átadásán Zala megyéből hatan részesültek az elismerésben.

MTI

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium az idén is kiírta a Magyar Köztársaság „Jó tanuló – Jó sportoló” díjat, s az odaítélésnél – többek között – a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Diásport Szövetség is hathatós támogatást nyújtott. A sportban és a tanulásban is élenjáró diákok legjobbjai a közelmúltban vették át a díjakat, köztük hat zalai sportoló. 

Hétfőn  a 2008-2009-es tanév dél-zalai díjazottjait a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója, Balogh László is köszöntötte. A gimnázium méltán büszke lehet, hisz´ a látványtáncos Horváth Barbara és Rábavölgyi Eszter, a triatlonista ifjúsági válogatott kerettag Czigány András, valamint Lukács Márton lábtolllabdázó mind az iskola tanulói.

Egyedüli kivétel a szintén lábtoll-labdában remek Baranyai Benett, aki jelenleg a Rozgonyi-iskola végzôse. A hatodik zalai díjazott a Zalaszám ZAC atlétája, a Semmelweis Egyetem Testnevelés Tudományi Karán tanuló Kámán Bálint az elmúlt esztendô után is kiérdemelte az elismerést.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!