Kanizsai Bútorkiállítás: Új színek és formák

Bár a gazdasági válság a bútoripart is érzékenyen érinti, ennek ellenére a tervezők új formákkal, színekkel és anyagokkal lepték meg az érdeklődőket a pénteken nyílt Kanizsai Bútorkiállításon, melyet idén 14. alkalommal rendeztek meg.

Sámel József

A bútorbörzével egybekötött szakmai kiállítás 2002-ben indult útjára, először évente két alkalommal ősszel, s tavasszal állítottak ki a kanizsai bútoripari vállalkozók, majd idővel évenként egyre csökkent a bemutatók száma.

- Sajnos, a gazdasági válság a bútoripart is érzékenyen érinti, az emberek szinte minden kiadást visszafogtak - összegezte az elmúlt év tapasztalatait Hohl László, a kiállítást szervező Faipari Szakosztály Egyesület elnöke, aki szerint a hozzájuk hasonló kis- és középvállalkozók a jövőben a magas minőségű, egyedi bútorok piacán érhetnek el eredményeket.

Utóbbiból pedig a bútor hazai fővárosában, Kanizsán is szép számmal akadt. Az érdeklődők szeme elsőként a Fa-Feri Kft. által tervezett Tao-kanapén akadt meg, mely köralakú formájával tapintható nyugalmat árasztott magából.

- Ezt az elemes  bútorcsaládot nemrég fejlesztettük ki, s bár a minimál stílus jegyében fogant, a fiatalok mellett, az idősebb generáció is kedveli - mutatta a hálószobai berendezést Róka Tibor, az RMP Bt. vezetője, aki hozzátette: manapság az élénk, de egyszerű színek dominálnak, a fekete és fehér kombinációja például ismét virágkorát éli.

Emellett a lágy zöld és sárga is kedvelt, ugyanakkor a klasszikus bútoroknál továbbra is fa színek - cseresznye, bükk, dió - a keresett.

Mint megtudtuk: a kovácsolt vas bútorok és lakáskiegészítők iránt is van érdeklődés, egyrészt az időtállósága, másrészt antik, míves hatása miatt.

A kanizsai bútorkiállítás egyébként vasárnap is nyitva tart, sőt akit érdekel, az egészen jövő hét csütörtökig megtekintheti az idei garnitúrákat a NTE-sportvsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!