Zalai siker: nyolcvanmilliós igény a vásárból

Európa legnagyobb bútoripari szakvásárán ismét sikerrel szerepelt a magyar cégeket egyedül képviselő Kanizsa Trend Kft., mely ezúttal Designwerk kollekcióját mutatta be az érdeklődők számára.

Szalabán Attila

A legújabb bútoripari remekeket 250 ezer négyzetméteren, 51 országból érkezett 1100 kiállító cég mutatta be idén Kölnben. Magyarországot hazánk egyik legnagyobb bútoripari vállalata, a Kanizsa Trend Kft. képviselte. Az öt napig nyitva tartó vásáron 100 ezer szakmai látogató fordult meg.

- Neves nyugat-európai formatervezők által megálmodott, modern, kubikus formavilágot tükröző bútorokat állítottunk ki - magyarázta Miklós Zsolt, a Kanizsa Trend Kft. ügyvezető-igazgatója. - Megállapíthatjuk, hogy nagyon sikeresen zárult számunkra a kölni vásár, hiszen 80 millió forint értékű konkrét megrendelést kaptunk, kizárólag kiállítási mintagarnitúrákra. Ez azt jelenti, hogy ennek sokszorosa fog nálunk realizálódni áruházi vevőmegrendelésként.


Egy-egy hatalmas nemzetközi kiállítás és vásár kiválóan alkalmas az adott iparágban éppen hódító trendek felmérésére. A kanizsaiak szétnézve Kölnben megállapíthatták: a kárpitos bútorok terén dominánsabbá váltak az organikus, lágyabb formák. Az eddigieknél nagyobb jelentőséget kaptak a bútorok mellékfunkciói, így tehát hangsúly került arra, hogy az adott kanapé átalakítható legyen vendégággyá, legyenek benne tárolóhelyek, esetleg még relax funkció is.

A bútoroknál is vannak divatos színek, idén a fehér hódít, de továbbra is tart az elegáns fekete és a föld színek sikere. Hogy a paletta azért némileg mozgalmasabb legyen, újdonságként a piros és a lila különböző árnyalataiban pompázó bútorok is feltűntek Kölnben.
 
- Nagyon fontos számunkra, hogy tartsuk a lépést a legfrissebb divatirányzatokkal, ennek hasznát jól megtanultuk a megalakulásunk óta eltelt 20 év alatt. Ezen két évtized legnagyobb eredményének tekintem, hogy bár nem vagyunk a jogutódjai, de sikerült megőriznünk és tovább fejlesztenünk azt a tradíciót és termelési kultúrát, mely a 60 évig működő Kanizsa Bútorgyárat fémjelezte egykoron - jelezte Miklós Zsolt. - A Kanizsa Trend Kft. ugyanis 1990. január elsején kezdte meg tevékenységét a Kanizsa Bútorgyár telephelyén.  Büszkék vagyunk arra, hogy neves elődünkhöz méltóan, európai szinten tudjuk folytatni a bútorgyártást, és juttatjuk el a világ országaiba Nagykanizsa jó hírét. Nem beszélve arról, hogy ezen két évtized alatt a magyar és a külföldi piacokon is kiváló minőségünkről váltunk ismertté, s több állami, európai elismeréssel díjaztak bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!