Vége a zaklatásnak a buszokon? - Nem kíséri járőr a hírhedt zalai diákjáratokat

Immár nem kíséri külön járőr a Balatonmagyaródra járó Zala Volán buszokat, az illetékesek abban bíznak, hogy többé nem érik atrocitások a balatonmagyaródi diákokat.

Szalabán Attila

Tavaly év végén hívta fel az illetékesek figyelmét Németh Zoltán, Balatonmagyaród polgármestere egy, a település fiataljait érintő súlyos problémára. Mint annak idején elmondta: a Zalakarosra, Nagykanizsára utazó balatonmagyaródi diákokat rendszeresen érték atrocitások a Zalakomáron keresztül haladó autóbusz- járaton, ezért szülők és gyerekek egyaránt a segítségét kérték.

A Zalai Hírlap riportja után országos figyelem középpontjába kerültek az ominózus diákjáratok, s a rendőrség is lépett: kiemelt figyelmet fordított a szóban forgó buszokra.


– Néhány hét után megszüntették a felügyeletet, immár nem kísérik közvetlenül a buszokat, de azért figyelnek – közölte tegnap érdeklődésünkre Németh Zoltán.

– Azóta nem történt semmilyen atrocitás, végre nyugalomban utazhatnak a gyerekek. Reméljük, hogy ez így is marad. A polgármester elárulta: a „szomszédvár”, Zalakomár első emberével, Varga Miklóssal arról tárgyaltak, hogy a zalakomári cigány kisebbségi önkormányzat vezetői közül kellene valakinek rendszeresen utaznia a szóban forgó diákjáratokon. Erről azonban még tovább egyeztetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!