Vancouver 2010 - Hoffmannék a 14. helyen (nyilatkozattal)

A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim duó a 23 induló között a 14. helyen áll a jégtáncosok vasárnapi original programját követően a vancouveri téli olimpián. Az élen a kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős áll.

MTI/AP


A magyarok a pénteki kötelező program után a 13. helyen álltak, s a pontozók az original során nyújtott produkciójukat is a 13. legjobbnak látták, ennek ellenére egy helyet visszacsúsztak összesítésben.

"Nagyon jó volt a hangulat, rendkívül sok magyar néző volt kint, így én már a jégre lépés előtt majdnem elsírtam magam a meghatottságtól - nyilatkozta Hoffmann a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának. - Sikerült élveznünk a korcsolyázás minden pillanatát, elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel."

A 24 éves jégtáncos hozzátette: a csárdáshoz új ruhát és programot készíttettek, és a produkciót is úgy igyekeztek előadni, hogy az méltó legyen a magyar nemzethez.
   
"Ahhoz képest, hogy az Európa-bajnokságon épphogy tizedikek lettünk, itt pedig a 13. helyről indultunk neki az original programnak, azt kell mondanom, már az nagy dolog lesz, ha megtartjuk ezt a helyezést, ugyanis egy olimpiát és egy Eb-t össze sem lehet hasonlítani - mondta Hoffmann. - Most az a lényeg, hogy ott maradtunk a 11. és a 15. hely között a kűrre, így egy csoportban vagyunk a közvetlen riválisainkkal, és még semmi sem dőlt el."
   
A négy évvel ezelőtti, torinói játékokon Elek Attilával 17. helyen zárt korcsolyázó azt is elmondta, reméli, hogy nem pontozzák le őket úgy, mint a januári, tallinni Európa-bajnokságon.
   
"Nekünk mindenesetre már most az a célunk, hogy jövőre lekorcsolyázzuk a jelenlegi közvetlen ellenfeleinket, és fel se vetődjön, hogy továbbra is a középmezőnyhöz tartozunk" - zárta nyilatkozatát Hoffmann.


A német Andre Lange, Kevin Kuske páros tagjai történelmet írtak, ugyanis a sportágban elsőként lettek négyszeres olimpiai bajnokok, miután megnyerték a kettesbobosok küzdelmét. A vezető Lange és társa Salt Lake Cityben négyesek között nyert, míg négy éve Torinóban megvédte címét, továbbá a kettesek között is diadalmaskodott.

Az alpesi sízőknél pedig egy korszakos egyéniség, az amerikai Bode Miller most ért fel a csúcsra: három ezüst- és egy bronzérem, továbbá négy világbajnoki cím után megnyerte pályafutása első olimpiai aranymedálját, miután győzött a férfiak szuperkombinációs számában. Vancouverben a mostani diadala előtt második lett szuperóriás-műlesiklásban és harmadik lesiklásban.

A sílövőknél a férfi 15 km-es tömegrajtos viadalt az orosz Jevgenyij Usztyjugov, míg a nők 12,5 km-es tömegrajtos versenyét a 10 km-es üldözéses versenyben első és a 7,5 km-es sprintben második német Magdalena Neuner nyerte.

Gyorskorcsolyában a nők 1500 méteres számában a négy éve Torinóban 3000 méteren arany-, 1500 méteren bronzérmes holland Ireen Wüst győzött, míg a síakrtobaták olimpiákon most debütált versenyében, a férfi krosszban svájci siker született Michael Schmid révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!