Csillag születik Keszthelyen - túl a második elődöntőn

Hangszeres, énekes és táncos produkciókkal szólisták, művészeti csoportok váltották egymást a Csillag születhet címmel Keszthelyen zajló tehetségkutató verseny elődöntőinek szombaton tartott második fordulóján.

Horányi Árpád

A programnak a Csány-Szendrey ÁMK Csokonai tornacsarnoka adott otthont.  A Mentor Ifjúsági Iroda az országosan népszerű Csillag születik televíziós műsor mintájára indította el a helyi nemes vetélkedőt. 

- A város és térsége fiataljai körében hirdettük a versenyt, de távolabbról, még más megyéből is voltak jelentkezők, az ő nevezéseiket is elfogadtuk - mondta Papp Gábor, a rendező iroda vezetője. - A felhívásunk egyéni szereplőkhöz és kisebb csoportokhoz szólt, együtteseknél 8 főben maximáltuk a létszámot a nevezés feltételei közt.


Mint megtudtuk: több mint ötven versenyszámot tekinthetett meg a közönség az elődöntőkön, a zsűri pedig értékelte a produkciókat.

- Már az első rész során nagy öröm volt tapasztalni, érezni a közönségen, s hallani a zsűritől is, hogy színvonalasak voltak a produkciók, olyan nem volt, ami ne érte volna el a színpadképességet jelentő nívót - tette hozzá Papp Gábor.

A szereplők sok jó tanácsot, építő kritikát, biztatást kaptak a zsűritől, melyben Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója elnökölt. Mellette foglalt helyet Csengei Ágota, a helyi Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója, Naszádosné Bálint Zsuzsa, hévízi táncpedagógus, Halász Gábor színművész,  Kiskutas polgármestere és Hegedüs Kornél, rádiós-televíziós szerkesztő, akik 1-10 közötti pontszámokkal alakították a versenyszámok helyezéseit.

- Négy éve zenélünk együtt - mutatta be a nagykanizsai Bronx zenekart Oláh Barnabás, az együttes vezetője és dobosa. - Szeretnénk mind jobban benne lenni a köztudatban. Minden fellépési lehetőségnek örülünk, a versenynek különösen, ezért is neveztünk.


Valamennyi szereplőnek sokszorosan is emlékezetes eseményt jelent a vetélkedés, helyezésektől függetlenül mindenki kap emléklapot a részvételről.


Csillag születik - Keszthelyen
A döntő fordulót a Balaton Színházban tartják, március 25-én. Papp Gábor elmondta, keresik még a szponzorokat ahhoz, hogy mind méltóbban tudják jutalmazni a fellépőket. A versenyről DVD készül, amit ugyancsak emlékül kapnak a szereplők. A Mentor iroda pedig ezután se veszi le szemét a tehetségekről: igyekeznek nekik segítséget nyújtani, elsősorban szereplési lehetőségekkel a város rendezvényein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!