Bonyolódik a sármelléki repülőtér ügye! Bíróságon kötnek ki a felek?

Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke, szocialista politikus jogi úton kíván elégtételt venni amiatt, hogy az SCD Group kétségbe vonta igazmondását a sármelléki repülőtér ügyében tett nyilatkozata kapcsán; a politikus vasárnap azt mondta, az ő igazát bizonyítja a BFT üléséről készített hiteles jegyzőkönyv, továbbá az SCD Group elnökétől kapott két levél is.

MTI/AP

Suchman Tamás a BFT pénteki ülésén jelentette be, hogy működtető felszámolás mellett döntött a sármelléki repülőtér felszámoló-biztosa, így április elsején ismét beindul a Balaton Airport az SCD Holding üzemeltetésében.
   
A tanácskozásról megjelent híradások szerint "az egyeztetéseken - amelyeken Suchman Tamás is részt vett - az SCD vállalta az üzemeltetést, megállapodásra törekedve az érintett önkormányzatokkal".  Az üzleti kapcsolatok révén első évben 50 ezer körüli utasforgalom elérését célul tűző SCD jelezte, szeretné tartósan megszerezni az üzemeltetői jogokat - derült ki a BFT elnökének beszámolójából.
   
Suchman Tamás az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: soha nem állította, hogy az SCD és az önkormányzatok közötti, a pályázatokkal kapcsolatos tárgyalásokban közvetítő lett volna, hiszen nem is volt. A jegyzőkönyvi kivonat tanúsága szerint az ülésen egyebek között azt mondta: "Elindult egy felszámolási eljárás, amely elkerülhetetlen volt, hisz óriási volt az adósság. Sokfajta kérésre ebben az egész egyeztetési folyamatban,   
csendesen a háttérben, részt vettem, részt veszek...".
   
A pénteki bejelentésről ugyanakkor egyeztetett az SCD vezetőjével, egy a BFT-t megelőző személyes találkozón, és a megállapodásuktól nem tért el a bejelentésében - hangsúlyozta közleményében a politikus.
   
Azt a sajtóértesülést az SCD is cáfolta, hogy a cég és az önkormányzatok közötti megállapodás előkészítésében Suchman Tamás is részt vett volna, de az SCD szerint a szerződéskötési folyamat még nem zárult le, és a repülőtér tervezett utasforgalmára vonatkozó adatok sem tükrözik a társaság számításait, illetve álláspontját.
   
"Eredményes volt a Sármelléki Repülőtér üzemeltetésére kiírt nyilvános pályázati eljárás, amelyen az SCD Group tette a legjobb ajánlatot, de a BFT pénteki ülésén elhangzottakkal ellentétben a szerződéskötési folyamat még nem zárult le. Még tartanak az egyeztetések a tulajdonos sármelléki és zalavári önkormányzatokkal, amelyek során a felek arra törekednek, hogy hosszú távú és stabil feltételeket teremtsenek a légikikötő zavartalan működéséhez és fejlesztéséhez" - írta az SCD Group még pénteken.
   
Suchman Tamás a közleményében úgy fogalmazott: "Jászai Gellért, az SCD Group elnöke úgy gondolja, hogy az új isten jön Thébába, valószínűleg ezért gázol a becsületembe és rágalmaz a választási kampány közepette".
   
A BFT elnöke emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a repülőtér beindításáért, megmentéséért, majd újraindításáért folyó tárgyalásokba szükség esetén más országgyűlési képviselőket is bevont. Az SCD vezetőjével  történt megállapodásuktól nem tért el a bejelentésében - hangsúlyozta a politikus, aki az igazmondását kétségbe vonó SCD-közlemény ügyét jogi útra kívánja terelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!