Balatonring: próbfutam nyáron verseny ősszel?

Várhatóan hamarosan, akár tíz napon belül aláírja a hitelszerződést a Magyar Fejlesztési Bank a Balatonring beruházójával, így nem lesz akadálya a nyári próbafutam és az őszi verseny megtartásának.

Horváth A. Attila

A spanyol Sedesa-csoport 2008 nyarán jelentette be, hogy félmilliárd eurós idegenforgalmi beruházásai mellett gyorsasági motoros pályát is épít Sávolyon. A 2008. novemberi alapkő-letételnél úgy tűnt, a 2009 májusára tervezett futamot semmi sem veszélyezteti, ám a gazdasági válság, illetve a befektető által kért kormány- és bankgarancia elhúzódása miatt nem készült el időben a Balatonring, a konzorcium pedig bankhitel nélkül belekezdett az építkezésbe, közte Sávoly csatornázásába is. Majd a magyar kormány kezességet vállalt a pályaépítéshez, így a Magyar Fejlesztési Bank jóváhagyta a Balatonring beruházójának hitelkérelmét.

 



Minthogy most úgy látszik, akár tíz napon belül aláírja a hitelszerződést a Magyar Fejlesztési Bank a Balatonring beruházójával,  nem lesz akadálya a nyári próbafutam és az őszi verseny megtartásának - közölte  Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, aki hozzátette: öt év helyett tíz évre nyerte el a sávolyi MotoGP a világbajnoki futamok rendezési jogát, ami miatt még zajlanak az szerződésmódosítások, de hamarosan megnyílhat a spanyol beruházó számára az állami garanciavállalású hitel.

Suchman Tamás szerint a csúszás okai között szerepel a bürokrácia, továbbá az, hogy "kényes politikai időket élünk".

A magyar nagydíj amúgy 2010. szeptember 19-ei dátummal szerepel a MotoGP versenynaptárában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!