Százmilliós támogatás Hévíznek és Zalakarosnak

A hévízi városházán tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselete. Bejelentették: két tartaléklistás turisztikai szervezet jutott összesen 107 millió forintnyi támogatáshoz.

Horányi Árpád

Baracskai József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja és Mohácsi József országgyűlési képviselő elmondta: a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület 55,5 millió forintos turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) projektjéhez 47 milliót nyert, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület pedig 70,5 milliós fejlesztési programjához kapott 60 millió forintot. Kiemelték, hogy a zalai Balaton-part és a közvetlen környék két meghatározó gyógyturisztikai városa egységes támogatásáról van szó, korábban a keszthelyi gesztorsággal működő balatoni TDM jutott 60 milliós forráshoz. A tartalék listára került két pályázat támogatását a pénzalap megyék közti átcsoportosításával tudták biztosítani.

Házigazdaként Vértes Árpád polgármester, és zalakarosi kollégája, Szirtes Lajos hangsúlyozta, hogy a TDM-programok bevételnövelő hatása mérsékelheti azt a veszteséget, ami az idegenforgalmi adó állami kiegészítésének megfelezésével sújtja a turisztikai településeket. A Hévíz Turizmus Marketing Egyesület napokban megválasztott új elnöke, dr. Hegedüs Lajos, elődjének Könnyid Lászlónak mondott köszönetet a pályázat elkészítéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!