Pénteken kezdődik a filmszemle Keszthelyen

Vidéki helyszínen, Keszthelyen kezdődnek meg a 41. Magyar Filmszemle vetítései. Péntektől vasárnap estig nyolc filmet tekinthetnek meg az érdeklődők.

Sámel József

A Balaton Színházban pénteken 17 órakor indul a program, hat alkotás kerül közönség elé. Levetítik az Egyszálmagam, a Cuba Mustra, a Riport, valamint a Csendélet című filmet. A nyitónapon a Zöldbáró és a Naphosszat címet viselő mű rendezője, Székely Orsolya, illetve Kolovratnik Krisztián is jelen lesz.
Szombaton ugyancsak 17 óra lesz a kezdési időpont, ekkor Makk Károly Így, ahogy vagytok című filmje pereg majd, a programra várják a rendezőt is.
Vasárnap a megszokott időpontban a Bibliotheque Pascal zárja a keszthelyi vetítést. A Magyar Filmszemle központi programja február 28-a között Budapesten zajlik majd, a közönség összesen 356 filmet tekinthet meg.


- Öröm, hogy Keszthelyen kezdődik a filmszemle, ráadásul, míg a többi vidéki helyszínen egy, addig nálunk háromnapos a program  fogalmazott szervező-házigazdaként Csengei Ágota, a Goldmark művelődési központ igazgatója. - A részvétel ingyenes, a közönség értékes alkotásokat tekinthet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!