Összeégett holttest az ablak alatt Vasboldogasszonyban

Valószínűleg menekült volna, vélekedtek a környéken élők, hiszen az ajtó mellett, az ablak alatt találtak a férfi összeégett holttestére. A födém beomlott, a téglaépítésű ház teljesen kiégett vasárnap hajnalban Vasboldogasszonyban.

zaol.hu

Vasárnap hajnali fél ötkor a pattogó tűz semmivel sem összekeverhető hangjára riadtak a környéken élők. A vasboldogasszonyi Sziklai utca végén, a temető szomszédságában álló épületből csaptak fel a lángok. Negyed óra alatt kiértek a tűzoltók, de sajnos az 57 éves férfit nem tudták megmenteni.


- Szóval mégis igaz... - hüledezett egy asszony, akitől a Sziklai utca felől  érdeklődtünk.

A földön megfeketedett cserepek, kormos redőnyök. Az ablakban egy üvegben télire eltett savanyúság jelezte, pár órával korábban még minden a megszokott kerékvágásban zajlott. Az udvaron egy  elárvult, szomorú tekintetű  kutya figyelt, láthatólag nem értette, mi zajlik körülötte. A kiégett ház előtt a hajnal óta talpon lévő környékbeliek egy csoportja szörnyűlködött a tragédián.

-  Két kocsi jött Zalaegerszegről, és Körmendről is segítettek eggyel. Nagyon gyorsan leégett a ház. Őt a ajtótól nem messze találták meg, teljesen összeégett, szinte harminc centire  - említette az egyik  szemtanú. - Igazából nem itt lakott, hanem feljebb, a faluban, csak szerelgetni, bütykölni  járt ide, néha itt is aludt.


- Műszaki főiskolát végzett, csak nagyon rossz volt a szeme, így leszázalékolták - kaptuk a magyarázatot, miért is lehetett megannyi tévé, elektromos berendezés a helyiségekben. - Volt egy kis hegye, birtoka, az volt a mindene. Jó ember volt.

A férfi egyedül élt, testvére kórházban volt, árulták el a szomszédok, azt azonban nem tudták, milyen állapotban lehet...


Szerző: Péter Gyöngyi



Korábban írtuk

Halott férfit találtak a tűzoltók vasárnap kora reggel egy vasboldogasszonyi házban. A Gősfa felé vezető Sziklai utcában, a falu utolsó házához hajnali háromnegyed öt után hívott segítséget a szomszéd, mert meglátta az épületből kicsapó lángokat.

Kiemelt, kettes fokozatú riasztással a zalaegerszegi tűzoltóság B szolgálati csoportja 14 perc alatt ért a helyszínre és a lángok elfojtásába kezdett. Ekkor már a kétszobás, téglaépítésű, ház fa födémszerkezete beomlott.

Oltás közben találták meg a házban egyedül lakó, elektromos berendezések javításával is foglalkozó 57 éves férfi holttestét. A rendezett körülmények között élő, nem dohányzó férfi halálának körülményeit még vizsgálják.

Az elsődleges vélemény szerint a tűz négy óra ájt keletkezhetett a lakótérben.


Szerző: Arany Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!