Lions bál a jótékonyság jegyében

Jubileumi rendezvény volt a szombaton megtartott, idei Lions bál. A Zalaegerszeg-Göcsej Lions Club tizenöt éves, és az Arany Bárány Szálloda télikertjében megrendezett idei jótékonysági bál az ünnepi vacsora, és a mulatság, tánc megkezdése előtt alkalom volt a visszatekintésre.

Hajdu Péter

A klubtagok és vendégeik, a Lions jótékonysági programjait támogató szervezetek, cégek vezetői, és a szlovéniai Ptujból érkezett klub küldöttsége elfoglalták helyüket a bálteremben, majd dr. Kósa Dezider, a klub 2010-re megválasztott elnöke - évente váltják egymást az elnökök - szólt az idei céljaikról, illetve hosszabb távú, folyamatos jótékonysági elkötelezettségükről.

Mint elmondta, jótékonysági programjuknak az idei évben két fő célja van. A halmozottan sérült fiatalok kulturális fesztiváljának támogatása. Ezt a rendezvényt több éve folytatják, és közel 200 fiatal részvételével idén is megrendezik a megyeszékhelyen.

A másik kiemelt cél pedig a cukorbeteg gyerekek életmódbeli nevelésének segítése. Ennek keretében az egerszegi kórház gyermek diabétesz szakrendelésén gondozott gyerekeknek tizenkilenc oktató társasjátékot adtak át még karácsony előtt.

Ezek az ajándékok játékos formában tudatosítják a gyerekekkel, hogyan kell együtt élni a cukorbetegséggel. Dr. Kósa Dezider elmondta továbbá, hogy a rászorulók támogatása mellett Zalaegerszeg szépítése is olyan céljuk, amely mellett már az 1994. november 19-i klubalakításkor elkötelezték magukat.

Az elmúlt tizenöt év alatt támogattak hosszú sorában a klubelnök szólt a gyermekek, fogyatékkal élők, sportolók, a város és városkörnyék nyugdíjasai, betegek, szociálisan rászorulók érdekében végzett munkáról.

A jótékonysági bál vendége és fővédnöke, dr. Gyimesi Endre polgármester a Lions nemzetközi mozgalmáról is szólt, elmondva, 46 ezer klub van a világon, mintegy 1,2 milliós tagsággal. A klub városszépítésben való közreműködéséért és a karitatív tevékenységéért a polgármester a megyeszékhely emléklapját adta át.

A jótékonysági bál vendége volt az országos Lions-hálózat kormányzója, dr. Farkas Zoltán, aki a Magyarországon húsz éves múltra visszatekintő mozgalomról szólt, majd az egerszegi klub jelenleg is aktív tagságú alapítóit köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!