Kedélyesen elbeszélgetett vele, majd pofátlanul meglopta

Nem minden ok nélkül kezdeményezett beszélgetést egy tolvaj egy idős férfivel. A barátinak tűnő csevely során minden szükséges információt kiszedett gyanútlan áldozatából, majd meglopta. Egy másik tolvaj azzal a mesével állt elő, hogy ő a pénzes postás. Ám végül nem adott, hanem elvett.

zaol.hu

A trükkös tolvaj vasárnap délután a nagykanizsai buszpályaudvaron faggatta ki áldozatát,  hogy hívják és hol lakik, majd megelőzve őt, előbb ért a lakásához, mint a férfi, akinek otthon tartózkodott a felesége. Az elkövető az asszonytól húszezer forintot kért arra hivatkozva, hogy a férje  – akinek a nevét is tudta már a tolvaj – húst vásárolt, amit ki kell fizetnie és a ház előtt várja, hogy levigye neki a pénzt.

A kért összeget megkapta, mire az idős úr hazaért, már nyoma sem volt az elkövetőnek.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárást indítottak az ügyben.

Egy nappal később ugyancsak egy nyugdíjas asszonyt szemelt ki egy tolvaj.

Az elkövető a nagykanizsai postahivatal közelében szólította le áldozatát,  akinek azt mondta,  hogy ő postás, pénzt hozott neki, amit csak a sértett lakásán adhat át.

A lakásban elkérte a nő kezén lévő gyűrűket azzal, hogy azokat lemásolja. Miután lesegítette a gyűrűket a sértett ujjáról, távozott a lakásból – az ékszerekkel együtt.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon csalás bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indítottak az ismeretlen tettes felkutatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!