Energiatakarékos izzókat kapnak ajándékba

Háztartásonként három energiatakarékos izzót kapnak az elkövetkezendő hetekben a zalaszentgróti kistérség időskorú lakói.

Horváth Viktória

Kardis Erika, a Celodin Zalai Alapítvány elnöke elmondta: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium környezet-, valamint klímavédelmi programja keretében tavaly decemberben írt ki pályázatot, melyen 1,5 millió forintot nyert a zalaszentgróti székhelyű szervezet.

 - Az összeget energiatakarékos izzók vásárlására fordítjuk, több mint 350 nyugdíjas háztartás kap három-három darabot - tette hozzá. - Jelenleg még a szerződéskötés zajlik, ám kollégáimmal, illetve a térségi intézmények vezetőivel karöltve hamarosan megkezdjük a fényforrások kiosztását. Egyben - szóban és szóróanyag segítségével - tájékoztatást is adunk az izzókról, hangsúlyozva, hogy mintegy kétharmadával kevesebbre csökkenthetik a világítási költségeket. Az energiatakarékos fényforrások élettartama ráadásul körülbelül nyolcszor több a hagyományos izzókénál.
 
Az ajándék feltétele: az érintetteknek három hagyományos izzót kell adniuk cserébe az újakért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!