Új lehetőségek nyílnak meg: bővülő képzéskínálat a zalai felsőoktatásban

Mechatronikai mérnök BSc képzést indít Zalaegerszegen a következő oktatási évtől a Nyugat-magyarországi Egyetem. A térségben ugyanis keresik a mechatronikai szakembereket a vállalkozások, amelyek támogatásukkal is a képzés mögé állnak.

zaol.hu

A gazdasági szféra támogatása elsősorban abban nyilvánul meg, hogy korszerű laboratóriumaikat a gyakorlati oktatás számára felkínálják a cégek. Ennek nyomán a hallgatók a legkorszerűbb mérőberendezések használatát sajátíthatják el, s lehetőségük nyílik a különféle labortechnológiák megismerésére - indokolta az oktatás és a gazdaság kapcsolatának fontosságát Varga Mihály egyetemi tanár.

A hét féléves nappali tagozatú kihelyezett képzés negyven államilag finanszírozott és húsz költségtérítéses hallgatóval indulhat. Az oktatás felöleli a természettudományos és a gazdasági ismereteket, azonban a gépészeti tárgyak, továbbá a gyártástechnológiai,a számítástechnikai, a robottechnikai és mechatronikai ismeretek kiemelt szerepet kapnak. Olyan szakembereket szándékoznak képezni, akik komplex termékeket, gyártóberendezéseket képesek tervezni és működtetni gépészeti, elektronikai, elektrotechnikai és informatikai ismereteik birtokában.

Varga Mihály szólt arról, a Nyugat-magyarországi Egyetem jövő év szeptemberétől kétéves mechatronikai mérnök-asszisztens felsőfokú képzést is indít Sopronban, amelyre húsz államilag finanszírozott és ugyanannyi költségtérítéses hallgató felvételére nyílik lehetőség. Ebben az oktatási formában a gyakorlat kiemelt szerepet kap. A mérnök- asszisztensek elsődleges feladata a mérnökök munkájának segítése. A jól teljesítő hallgatók tanulmányaikat folytathatják BSc szinten, mivel a két képzés egymásra épül - mondta Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!