Mínusz 20-ban áram nélkül maradt két zalai település (frissítve - helyreállt a szolgáltatás)

Vasárnap hajnali öttől késő délutánig nem volt elektromos áram Szécsiszigeten és Kerkateskándon. A hibát koraeste szüntették meg.

zaol.hu

Az áramkimaradásról Zsálek Ferenc, Kerkateskánd polgármestere értesítette portálunkat, s azt is elmondta, mindez elsősorban ott okoz gondot, ahol a fűtőrendszereket keringetőszivattyú hajtja, ugyanis ezekben lakásokban le kellett állni a fűtéssel.

Olyan gazdálkodó is akadt a községben, akik nem tudta a teheneit megfejni.

- Többször is jeleztük a meghibásodást a szolgáltató felé, ám mindeddig nem sikerült azt kijavítaniuk - mondta déli 12 óra magasságában a község önkormányzati vezetője. - Úgy tudjuk, hogy a nagyfeszültségi vezeték hibásodott meg, a helyreállításhoz speciális járműre lenne szükség.

A helyszínen semmiféle nyomát nem tapasztaltuk a munkálatoknak, információink szerint azért, mert az a munkagép, amelyet Nagykanizsáról küldtek ki a községbe, útközben meghibásodott. Közben az üzemzavar egyre komolyabb feszültséget okozott a térségben.

- Elképzelhető, hogy mínusz húsz fok közelében mit jelent egy négygyermekes család számára, ha nem lehet fűteni - folytatta Dávid István, Szécsisziget polgármestere. - A kollégisták szombaton jöttek haza, vasárnap délután már indulnának, de a kimosott ruhák nem száradnak meg. Nem működik az internet sem, tájékozódni sem nagyon tudunk arról, ami körülöttünk történik.

Késő délután kaptuk az információt, hogy kézi erővel kijavították a hibát, és mindkét községben helyreállt a szolgáltatás.

Tavaly hasonló helyzet állt elő több zalai és vasi településen, a javítási munkákra több napot kellett várni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!