Hatalmas havazás szombatra, óriási olvadás karácsonyra

Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna megyében már egyre erősebben esik a hó, de már a Dráva mentét elérte az intenzív havazást adó felhőtömb is, amely halad tovább az ország belseje felé. A déli órákra a Dunántúl legnagyobb részén már erős havazás alakul ki, amely délután, este fokozatosan kiterjed a keleti tájakra is.

zaol.hu

Szombaton délnyugat felől tovább vastagodik a felhőzet, fokozatosan egyre erősödik a havazás. Igen nehéz közlekedési feltételek várhatók, írja portálunknak eljuttatott előrejelzésében Pártai Lucia.

Erős, néha viharos északi, északkeleti szél hordja a havat. Vasárnap hajnalra jelentéktelenné válik a hóesés.

A jellemző hőmérséklet kora délutánra -7, vasárnap reggelre -10, a Dráva mentén -14, kora délutánra -9 fok köré várható.

Vasárnap csikorgóan fagyos idő lesz. Élénk, napközben néha erős, nyugatias szél fúj. A Dunántúlon és a középső országrészben előtűnik a Nap. Keleten felhős marad az ég, de említést érdemlő hó már ott sem esik.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS (országosan)

Hétfőn derült idő és még egész napos, kemény fagy várható.

Kedden, szerdán előreláthatólag jelentős enyhülés kezdődik, kiadós esővel, Észak-Magyarországon nagy havazással, majd átmenetileg ónosesővel.

Karácsonyra magas hőmérséklet, erős olvadás, latyak, szombaton nagy eső a legvalószínűbb.

Folyamatosan frissülő előrejelzés, 16 napos hőmérséklet-előrejelzés is a www.eumet.hu portálon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!