Tizenhétmilliós endoszkópos berendezést kap a nagykanizsai kórház

Újszülöttek és csecsemők emésztőszerveinek vizsgálatára is alkalmas videoendoszkópos rendszert kap adományként a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház - a 17 millió forint értékű ajándék keddi átadásáról az intézmény főigazgatója beszélt.

zaol.hu

Bátorfi József elmondta: a gyermekkorban felfedezhető emésztőszervi rosszindulatú daganatos megbetegedések korai felismerését segítő endoszkópos eszköz nélkülözhetetlen a betegség felismeréséhez és a terápiás eljárások lefolytatásához. Gyermekrák Alapítvány adományaként érkező új, vékony videogasztroszkóp segítségével már az újszülöttek és csecsemők vizsgálata is biztosított, amire eddig a kórháznak nem volt lehetősége.

A korszerű videoendoszkópos berendezés előnyei közé tartozik, hogy a meglévő műszerparkhoz csatlakoztatható, és az elektrosebészeti készülék már sok esetben elkerülhetővé teszi a nyílt és nagy kockázatú műtéteket. A berendezés kiváló hajlítási, manőverezési lehetősége révén könnyű és gyors beavatkozást tesz lehetővé, továbbá biztosítja a legkorszerűbb számítástechnikai adat- és képrögzítést is.

A Kanizsai Dorottya Kórház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Gyermekrák Alapítvány eddig összesen 32,7 millió forint értékű adománnyal segítette a kórház műszerparkjának fejlesztését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!