Benkő feleséget keres - Feltálalt "gusztustalanság" (TV jegyzet)

Miért nem írjuk meg, hogy ez milyen ocsmány műsor? – tették fel többen is a kérdést Benkő Dániel feleségkereső tévés showja láttán. Nem késtünk le semmiről, minthogy több héten át szerepel az RTL Klub legújabb „kínálata” a képernyőn, hétfő esténként.

Sinkovics Eta

Persze az első epizódból is világosan kiderült, a produkció erősen hajazik a már korábban látott Nagy Ő típusú műsorokra, csak éppen ezúttal az idősebb korosztályhoz tartozik a magának párt kereső lantművész. A kegyei elnyeréséért harcba indult jobbára harmincas, negyvenes(?) hölgyek merészebbnél merészebb bevállalásai adják a mélyen színvonal alatti rémület „sava-borsát”.

A „hogy néz ki”, „mennyi pénzért vállalhatták”, „nem szégyellik magukat” , „mit akar ez a vén f... itt”, „így lejáratni a női nemet” nézői felhorkanások sokat elárulnak. Irritáló a magamutogatósdi, ám úgy tűnik, mint például Győzike esetében is, hogy ezt a műsort sem nézi senki, mégis mindenki beszél róla. Mert a kíváncsiskodás, a kukkolás az emberi természet sajátja. Főleg, ha másokat lehet kritikával illetni, jelen esetben a magukat szemérmetlenül kellető szerelmetes asszonyságokat, vagy a mellőzött, irigykedő kánon tagjait...

Jól tudják ezt az RTL Klubnál, és ki is használják, amikor 16-os karikával, viszonylag késői idősávban feltálalják a „gusztustalanságot”. Nemcsak Benkő Dánielnek, hanem a nézőknek is lesznek szimpatikus és antipatikus jelöltjei. (Amihez nem fér kétség, sokan máris szívükbe zárták Döme kutyust). Ugyanúgy zajlik itt is minden, mint az életben, csak tömörebben. Műsort csinálnak mindannyian, a helyzetet (ki)élvező házi sofőrt is beleértve.

A „főhős” Dániel szerepe szerint egyelőre puhatolózik, terelgeti a nők érzelmeit. Adásról adásra fogynak a jelöltek, ám nem lehet minden patront egyszerre elhasználni. Hogy a későbbiekben mennyire lesz viharos az egyébként korábban pornófilmfelvételek helyszínéül szolgált villában az élet? A gyakori nyelves puszik és az elszánt nők sziszegő szitkozódása láttán a kérdésre a válasz gyaníthatóan nem sokat várat magára.

Mindezek ellenére, mármint akármit is mutat majd a kereskedelmi csatornák nézettségi index mumusa, azt gondolom, ezt a műsort nem kellett volna megcsinálni, és nem kellene levetíteni. Nívótlansága, közönségessége többet árthat morálisan a csatorna közmegítélésének (a Mónika show-t most ne is említsük), mint amennyit ki tudna ellensúlyozni mondjuk a Csillag születik vagy a XXI. század című műsor.

Érdekel ez valakit?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!