Minden biztosító közzétette kötelező gépjármű felelősségbiztosítási tarifáit

A vonatkozó előírásoknak megfelelően az ágazatban résztvevő biztosítók mindegyike eleget tett közzétételi kötelezettségének, és pénteken közölte a 2010-re vonatkozó kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáit.

MTI/AP

A PSZÁF a közleményben hangsúlyozza, hogy szakértői tartalmi és formai szempontból is ellenőrzik a közzétett díjakat.
   
A jogszabályokkal összhangban a felügyelet megvizsgálja, hogy milyen további lépések lehetnek szükségesek az átkötési kampány zökkenőmentes lebonyolítása, az ügyfelek megfelelő tájékoztatása és a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.
   
A biztositas.hu internetes alkusz gyors kalkulációja szerint a pénteken megjelent új átlagdíjak a jelenlegi 30 ezer forintról 25-27 ezer forintra csökkentek.
   
Az ügyfelek december 1-jéig mondhatják fel régi szerződésüket, ellenkező esetben automatikusan az addigi szerződésük él tovább. Az új biztosítás megkötésére december 31-ig van mód, igaz, ezt a legtöbben a korábbi szerződés felmondásával párhuzamosan már novemberben megteszik. Az új szerződés első díjrészletét az új szabályozás szerint legkésőbb március 1-jéig kell befizetni.
   
A kampány során a 14 biztosító közül egy társaság, a Wabard nem köthet új szerződéseket, mivel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2009. szeptember 25-től visszavonásig felfüggesztette a Wabard Biztosító Zrt. kgfb, casco és hazai, illetve nemzetközi közúti árufuvarozók felelősségbiztosítási termékeinek terjesztését. A határozat ugyanakkor nem befolyásolja a már megkötött szerződéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!