Fiókbezárás a Raiffeisennél

A Raiffeisen Bank pénteken húsz magyarországi fiókját zárja be, köztük egy zalaegerszegit is. A hitelintézet minden érintett ügyfelét, aki a bezárásra ítélt fiókokban számlát nyitott, már korábban értesítette a változásokról.

zaol.hu



A bank már 2009 augusztusában tudatta, hogy ez év október végén bezárja húsz fiókját, a pénzintézet akkori közleménye szerint a 20 banki egység - köztük 5 budapesti fiók  - bezárását elsősorban az azokban tapasztalt ügyfélforgalom-visszaesés tette indokolttá. A kiválasztásban fontos szempont volt egy másik Raiffeisen fiók relatív közelsége is - közölte akkor a bank.

A pénzintézet a gazdasági válság következményeként, a tulajdonos racionalizálási programja keretében döntött a fiókbezárásokról. Ezeknek a lépéseknek a részeként a bank az ősz folyamán fiókhálózatának méretét is optimalizálja - olvasható a bank közleményében.

A bezárásra szánt bankfiókón kívül a magyarországi hálózatnak 141 egysége van.

Pénzpiaci pletykák szerint a magyarországi Raiffeisen Bank 2009-ben összesen 800 ember elbocsátását tervezi.

A pénzintézet törekszik arra, hogy a bezárásra ítélt bankfiókokban dolgozókat másik fiókban vagy területen foglalkoztassák tovább, az elbocsátásra kerülőket pedig a törvényben előírtnál kedvezőbb felmondási feltételekkel bocsátja el, valamint karrier-tanácsadással támogatja elhelyezkedésüket - olvasható a banki közleményben.

A Raiffeisen Bankcsoport 3,292 milliárd forint konszolidált, adózás utáni veszteséggel zárta az idei első félévet, míg tavaly ugyanebben az időszakban 18,1 milliárd forint nyeresége volt.

A nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint a bankcsoport mérlegfőösszege 2.570 milliárd forint volt 2009. június 30-án, fél év alatt egy százalékkal mérséklődött.

A Raiffeisen Bank egyedi, magyar számviteli szabályok szerinti adózott nyeresége 2,3 milliárd forint volt 2009 első hat hónapjában, szemben az egy évvel korábbi 20,77 milliárd forinttal. A bank egyedi mérlegfőösszege 2.647 milliárd forint volt, a tavalyi év végéhez képest fél százalékkal csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!