Zalaiak Magyar Termék Nagydíja

Budapest - Kiosztották a Magyar Termék Nagydíjakat. Megyénkből a hévízi Hotel Carbona és a Kanizsa Trend Kft. kapta meg a rangos elismerést.

Mórocz Zsolt

Az immár tizenkettedik alkalommal meghirdetett pályázatra az idén a hazai gyártók 41 termékkel pályáztak és közülük 37 elnyerte a kiváló minőséget reprezentáló nagydíjat.

Az ünnepélyes díjátadóra ismét megtelt a Parlament Felsőházi terme izgatott résztvevőkkel, ebből látható volt, hogy nem érződött a gazdasági válság hatása a Magyar Termék Nagydíj pályázaton. Így értékelte a kiírók tanácsa és a zsűri is, elégedettek voltak mind a résztvevők számával, mind a beadott termékek színvonalával. Mint a díjátadó ünnepség szónokai hangsúlyozták, a pályázat túlnőtt önmagán, az eredményhirdetés pedig mára az alkotók és az alkotások iránti tisztelet napjává, a gazdaság ünnepévé vált.

A Magyar Termék Nagydíj az európai regionális tanúsító védjegyek sorába tartozik, megtestesíti a minőség iránti elkötelezettséget. A pályázók zöme már többször részt vett a megmérettetésen, 35 százaléka azonban új jelentkező volt, és 40 százalékuk már az első alkalommal sikert aratott.

Az idei díjazottakkal együtt immár 208 pályázat több ezer terméke, szolgáltatása viseli a védjegyet, ez annak is bizonyítéka, hogy a pályázat jelentősen hozzájárul a minőségtudatos szemlélet terjedéséhez– hangzott el. Megyénk két új nagydíjassal büszkélkedhet az idén: A nagydíj történetében az első szálloda, a Hotel Carbona Gyógyszálló Zrt. Az egészség művészete című gyógy- és welness-szolgáltatási rendszere nyerte el az elismerést, a trófeát dr. Lukács Ferenc vezérigazgató vette át. A Kanizsa Trend Kft. pedig stílusában a legújabb trendnek megfelelő, minőségben is egyedülálló, öt évre garantált bevonó anyagokkal ellátott Biblio ülőgarnitúrájával vívta ki a nagydíjat, amelyet Miklós Zsolt ügyvezető igazgató vett át a Parlamentben.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!