TV jegyzet: A nézőnek az a dolga, hogy kapcsolgasson

ZH - A szeptemberrel a televíziós csatornák is feléledtek, no nem mindegyik, konkrétan a Budapest Televízió éppenhogy bezárt. Mint olvasom, indul viszont a Nóta TV, zenei csatorna... Szóval, vége a nyárnak, és vele a nagy ismétléseknek. A pangás után a kereskedelmi csatornák újra ringbe szálltak.

Mórocz Zsolt

Az őszi évad legnagyobb fordulata, hogy az eddig RTL-es Vágó István átigazolt a TV2-höz, s  új vetélkedős műsora, a Párbaj a héten debütált. Ugyanabban az időpontban, amikor a másik csatornán a Vacsoracsatában a Heti Hetes sztárjai főznek.

Azt gondolom, izgalmasnak kell lennie egy televíziós vetélkedőnek, hogy odaszögezze a képernyő elé a nézőt. Ez a mostani, nekem kissé unalmas. Leül avval a sok jelölgetéssel, zsetonozással,  nem ragad magával a játék, kívül maradok. Viszont időnként meglep a játékosok alapvető kérdésekben való tájékozatlansága. 

A lényeg, 25 millió a tét, ezt kellene majd valakinek megnyernie. Addig is, e napokban gyakran átkapcsolgattam a Vacsoracsatára. Először akkor, amikor a másikon  bemondták, a  helyes választ a reklám után megtudjuk. Katt, nézzük az RTL-t. Ott is reklám. Mindez jól jött az M1 Híradójának. 

Másnap már nem azonos idősávban  reklámozott a két csatorna, a főző műsorba egészen belemerültem. A szereplőket jól ismerjük ugyan, de otthoni környezetükben mégis más velük találkozni. Remek társaságot alkotnak ezúttal is, nem harsányak, finoman viccelődnek, jó hallgatni, ahogy beszélnek az  éppen terítéken lévő kollégájukról, s az eléjük tálalt ételről. Mint egy nagy család  jön át a képernyőn  az estéken átlibbenő hangulat. Persze korai még bármit is jósolgatni az új vetélkedő kilátásairól (lehet, másoknak bejön),  csak most indult, s ha a nézők és a csatorna is úgy akarja, lesz ideje a felfutásra. 

S ha már ismét visszakanyarodtunk a TV2-höz, este kilenc előtt itt látható a Celebműszak  reality műsor sztárokkal. Ganxsta Zolee a  mentősökhöz szegődött, Szőke András hentesüzletben teljesít szolgálatot, Balázs Klári az állatkertben tüsténkedik. Valószínűleg a betegekkel le van beszélve, hogy  elesett állapotukban szakképzetlen ápolójuk társaságában bent lesznek a tévében, 
a jegesmedvéknek pedig tök mindegy, ki eteti őket...  

A két igazán rivális műsorvezető, Mónika és Joshi Bharat késő délutáni programját még nem volt alkalmam látni, de ahogy elnézem a műsorújságot, azonos időpontban tűnnek fel a képernyőn.
Jól van ez így. A néző eldönti majd, melyiküket akarja...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!