Krízisalap létrehozását javasolja a nagykanizsai polgármester

Nagykanizsa - Harminc millió forintos krízisalap létrehozását javasolja Marton István, a lakáshitel-törlesztési problémákkal küzdő családok megsergítésére. A szerdai sajtótájékoztatón a polgármester azt is elárulta: egyeztetéseket kezd azon pártok képviselőivel, amelyek múltkor nem szavazták meg a testület feloszlatását.

Sámel József

Marton István elmondta: a hétvégén elértek hozzá az első  jelzések, melyek szerint a városban több család is komoly lakáshitel-törlesztési  gondokkal küzd. 

- Mivel nem engedhetem, hogy  tisztességesen dolgozó emberek az utcára kerüljenek, ezért 30 milliós krízisalap létrehozására teszek javaslatot a következő közgyűlésen, melyet remélem támogat majd a testület - hangsúlyozta a polgármester. - Ebből a  keretből kamatmentes adósságkezelő hitelt lehetne folyósítani a rászorulóknak. A polgármester hozzátette: az elmúlt évek kemény, takarékos gazdálkodása lehetővé teszi, hogy az önkormányzat segítsen a bajbajutottakon.

Marton István a jövőbeli közgyűlési munkáról is szólt. Mint mondta: rövidesen egyeztetéseket kezd azokkal a pártokkal, melyek a legutóbbi ülésen úgy döntöttek, hogy a hátralévő egy évet érdemi munkával szeretnék tölteni, azaz nem szavazták meg a közgyűlés feloszlatását. Később persze a Fidesz-frakcióval is egyeztet majd - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!