Borongós idő, hidegfronti hatás

Körkép - Pénteken főleg északon és nyugaton valószínű borongós idő, délutántól aztán egyre többfelé lehet csapadék. Megkezdődik a lehűlés, északnyugaton néhol már csak 20, az ország nagy részén azonban még 26 és 31 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.

zaol.hu

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére
2009. szeptember 4. péntek éjfélig

Péntek késő délutántól, estétől nyugat felől egyre többfelé várható zivatar, viharos (60-90 km/h) széllökések, lokálisan felhőszakadás (30-50 mm), illetve jégeső kíséretében. Főként a déli, a középső és a keleti országrészben heves zivatar is előfordulhat 90 km/h-t meghaladó széllökésekkel és nagyobb méretű jéggel (jégátmérő 2 cm vagy afölött). 
A késő esti órákban a Dunántúlon az északnyugati szél zivatartól függetlenül viharossá (60-75 km/h) fokozódik.

Orvosmeteorológiai jelentés
Pénteken hidegfronti hatás okozhat fejfájást, szédülést, vérnyomásemelkedést, hosszabb reflexidőt.


Szombaton kezdetben erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és főleg keleten lehet eső, zápor. Napközben fokozatosan csökken a felhőzet. Erős lesz az északnyugati szél. Délután már csak 18 és 24 fok közötti értékeket mutathatnak hőmérőink.
Vasárnaptól már kora őszi, de száraz időjárásra van kilátás, friss reggelekkel, nappal is már többnyire 25 fok körüli értékekkel. A szél eleinte még erős lesz, majd mérséklődik a légmozgás...


Forrás: koponyeg.hu, OMSZ



Hazánk aktuális adataiért kattintson a képekre!



Magyarország felhőképe


Magyarország széltérképe


Magyarország hőtérképe



A térképek forrása: www.idokep.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!