Amitől a lányok igazán bevadulnak

ZH - Vannak filmek, amiket csak azért néz meg az ember, hogy kikapcsolódjon másfél órára.

Horváth Viktória

Éppen ilyen film   A csajok háborúja (Bride Wars) és ennél többet ne is várjunk tőle. A sztori nem túl erős és tartalmas színészi játékra se számítsunk a két gyönyörű és egyébként igen felkapott színésznőtől. A moziból kilépve nem fogunk még napokig gondolkodni a végkifejleten és baráti beszélgetések tárgya sem lesz egy-egy szereplő karakterének megvitatása, viszont gyógyszer lehet egy unalmas péntek estére.

Emma és Liv a legjobb barátnők már gyerekkoruk óta, és körülbelül azóta is tervezik, hogy a New York-i Plaza Hotelben tartják majd az esküvőjüket júniusban, mert az a csúcsok csúcsa. Ahogy telnek az évek, a lányok még mindig jó barátnők, nincs titkuk egymás előtt, de nem is nagyon lehetne: úgyis mindig ugyanazt gondolják, és mindenről ugyanaz jut eszükbe. Ekkor jön a bonyodalom: persze nagyjából egyszerre kérik meg a kezüket, majd egy véletlen hiba folytán egy napra teszik az esküvőjüket. Egyikük sem enged, duplalagziról hallani sem akarnak, ezért megkezdődik a harc. Persze csak amolyan lányos csínytevésekkel, hiszen igazából nem akarnak ártani egymásnak (nagyon). A végén helyreáll a barátság és még egy csattanó is kerül a happy end mellé. 

  Az a baj a filmmel, hogy már az elején tudjuk, hogy mit láthatunk az elkövetkezendő 90 percben, ha pedig az előzetest is láttuk, akkor minden poént előre ismerünk. A lányok valóban bevadulnak, de igazán nem őrülnek meg, ezért a kacagtató poénok ezúttal elmaradnak: a banánhéjon való elcsússzás viccességével ér fel a legtöbb jelenet. 

További baj még, hogy meglehetősen kevés szerethető karakter fordul meg a filmben,  s egy romantikus komédiában ez alapvető hiba. A két vőlegényről szinte semmit sem tudunk meg, arctalan karakterekként nem is maradnak meg a moziból kilépő emlékezetében.
A film végi csattanó derült égből villámcsapásként  sújt le a gyanútlan nézőre, alig van előzménye, értelme meg még annyi se. A film vége, mely folytatást sejt vagy legalábbis egy frappáns lezárást, pedig elcsépelt.
    Nem éppen borostás, akciódús férfifilm, mivel az erősebbik nem sehogy sem látja a problémát a szituációban, hogy a fehér ruha a nő létezésének lehetséges csúcspontja. A csajok háborúja inkább barátnős film, olyan lányoknak, akik még nem ábrándultak ki a menyasszonyi ruha varázsából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!