Ünnepi programok augusztus 20. alkalmából

Megyei körkép – Rövid hét avagy hosszú hétvége elé nézünk. Ennek nyitányaként az augusztus 20-hoz kapcsolódó ünnepségek már szerdán délután elkezdődnek.

zaol.hu

Zalaegerszegen szerdán a Szent István-szobornál kezdődik a városi ünnepség 17.45-kor térzenével, majd beszédet mond Bogdán Marianna, az Apáczai Csere János Általános Művelődési Központ igazgatója. Ezt műsor és a bozsoki randevú vidám közösségi estje követi a bozsoki játszótéren bográcsozással. 

Augusztus 20-án a Jézus Szíve plébániatemplomban fél tízkor ünnepi szentmise kezdődik, amit kenyéráldás, kenyérszegés követ a templomkertben – itt beszédet dr. Marx Gyula Zalaegerszeg díszpolgára mond.
A Göcseji Falumúzeumban egész napos kirakodóvásár, bemutatók, kulturális programok várják az érdeklődőket. 
A Falumúzeum részletes programjáért klikk ide!

Nagykanizsán augusztus 20-án 9.45-kor a Deák téri ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik, majd a Széchenyi téren, a HSMK főbejárata előtti 10 órakor induló ünnepi műsorral folytatódik a Szent István-napi rendezvény. Köszöntőt mond Marton István polgármester. Az Alsóvárosi templomban 18 órakor lesz ünnepi szentmise, az Erzsébet téren pedig 16 órakor indul a kulturális műsor, melyre 21.15-kor a tűzijáték tesz pontot. 

Zalakaroson augusztus 19-én 19 órakor a Szent István téren tartják a városi ünnepséget, melyen dr. Hegedüs Ferenc önkormányzati képviselő beszél. A koszorúzással kísért rendezvényen közreműködik a Karos Fúvósegyüttes és a Dalárda. 

Letenyén csütörtökön 7.45-kor a Szentháromság- templomban misével kezdődik az augusztus 20-ai városi ünnep, melyen 9 órakor dr. Pálfi Dénes díszpolgár mond beszédet a Kastély parkban. 

Keszthelyen szerdán a Balaton-part színpadán 17.30-tól a Folk Error, a Vágtázó Csodaszarvas, majd a Kormorán együttes lép fel az ötnapos Kék hullám fesztiválon. Este hét órakor a Balaton Színházban mond ünnepi beszédet Ruzsics Ferenc polgármester, majd a Gyilkos-tó legendája című előadás látható erdélyi és magyarországi együttesek közreműködésével. Szintén szerdai program a keszthely-kertvárosi fesztivál, operettműsorral, táncbemutatóval és utcabállal. Csütörtökön délelőtt fél 9-kor ökumenikus istentisztelettel veszi kezdetét a Fő téri ünnepség. 
Idén hatodik alkalommal rendezik meg a burgonyafesztivált, amit paprikáskrumplifőzőverseny, kiállítás és szakmai programok is színesítenek az ünnepi napon. Este az István, a király című rockopera szintén ingyenesen lesz látogatható a parti nagyszínpadon. Az előadás után 20.45- kor kezdődik a városi látványos tűzijáték.

Lentiben csütörtökön fél kilenckor szentmisével kezdődik a program, majd a megemlékezés a templomkertben az új kenyér megáldásával folytatódik. Beszédet Rátóti Zoltán Jászai-díjas színész mond. 

Rédicsen, ugyancsak a Szent István-napi szentmiséhez kapcsolódva, negyed 11-től tartanak megemlékezést. 

Lovásziban csütörtökön reggel fél kilenckor ünnepi szentmisével kezdenek, majd 10 órától az általános iskola sportpályáján és a strandon versenyek, bemutatók és játékok várják az érdeklődőket. Este nyolc órától a kápolna előtti téren A haza nem eladó címmel rendezik meg az ünnepi megemlékezést.

Lendván
délután öt órakor kezdődik a program püspöki szentmisével, ezt követően az ünnepi beszédekre és a koszorúzásra kerül sor. Dobronakon vasárnap 16 órakor lesz a Szent István-napi megemlékezés. 

Zalalövőn ma este fél nyolckor a Salla művelődési központ előtti szabadtéri színpadon kezdődik a XVII. nemzetközi néptáncfesztivál. 

Pacsán csütörtökön a 8 órakor kezdődő szentmisét követően tartanak ünnepséget a Szent István-szobornál. 

Hévízen szerdán 15.30-kor borrendek, borfenségek színes felvonulásával nyitják meg az ünnepi programot. A megemlékezés augusztus 20-án 10.30-kor szentmisével kezdődik, majd a városházán Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke mond beszédet. 17 órakor indul a nemzeti folklórgála. 

Zalaszentgróton augusztus 20-a egyben a várossá avatás 25 éves jubileumának ünnepe is lesz. A program szerdán este a Szent István téren nemzetközi néptáncgálával kezdődik, majd csütörtökön 17.30-kor tartják a megemlékezést. Az új kenyér megszegése után kulturális műsor kezdődik, a napot 22 órakor tűzijáték zárja. 

Petrikeresztúron csütörtök este fél nyolckor az István, a király című rockoperát adják elő a helyi színjátszók a volt óvoda uvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!