Parasztolimpia: Sört szívószállal és száraz pogácsával (frissítve képgalériával - közel 90 felvétel)

Misefa - Rönkforgatás, fahasogatás is szerepelt egyebek mellett az idei parasztolimpia feladatai között a tizedik Misefai Napok rendezvényén, melyet végül Bezeréd csapata nyert meg.

Péter Gyöngyi

Bevonulással és az olimpiai láng meggyújtásával kezdődött szombaton délután a  parasztolimpia, a kétnapos misefai rendezvény kétségtelenül leglátványosabb programja, mely idén jubilált, hiszen tizedik alkalommal állhattak rajthoz a vállalkozó kedvű játékosok. A kerek évfordulót tükrözte egyébként az  együttesek száma is.

- Tíz csapat indult, sajnos két társaságot vissza kellett utasítanunk, az már nagyon sok lett volna a lebonyolítás szempontjából - összegzett Kovács József falugondnok, a sajátos megmérettetés egyik szervezője. - Vannak erőt, illetve ügyességet igénylő feladatok, de természetesen poénos elemek is tarkítják a műsort.

A kihívásnak Misefa,  Orbányosfa, Nemesrádó, Bezeréd, Nagykapornak,  a misefai fiatalok "közutas" ruhába bújt csapata, a Gecók néven nevező baráti társaság, a nagykapornaki táncosok Vörös és fekete nevű együttese, a polgármeseterek és a falugondnokok közössége igyekezett mind jobban megfelelni.

Az olimpikonok az  arénában, vagyis a sportpályán  mutatták meg, mire képesek. A hölgyekről például megtudhatták az egybegyűltek, hány tököt tudnak időre összeszedni úgy, hogy kendővel bekötik a szemüket és csak társuk irányíthatja őket. Az is kiderült, ki milyen gyorsan tudja eltüntetni az elé tett  száraz pogácsát, illetve sört.



Sört szívószállal - Parasztolimpia Misefán  
Fotó: Pezzetta Umberto


TOVÁBBI KÉPEKÉRT KLIKK A FOTÓRA!



Az utóbbi  - tekintettel a nagy melegre - nyilván jól esett volna minden résztvevőnek, ha nem szívószállal kell elfogyasztaniuk az üveg tartalmát... A versenyzők főzőtudományukkal is jeleskedhettek, volt, akinek a bográcsában  kőleves, máséban  chilis bab rotyogott.

A zsúfolásig megtelt lelátó előtt teljesítők közül végül Bezeréd bizonyult a legjobbnak, a házigazda Misefa második, Nemesrádó a harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!