Borzalom: Hónapokon át élt együtt halott nagymamájával - a hullaszagot légfrissítővel nyomta el

Pécs - Hagyta meghalni, majd nyolc hónapon át együtt élt elhunyt nagymamájával egy férfi. Az asszony még tavaly decemberben hunyt el. Nyugdíját felvette, s élte a korábbi életét: a tévét nem messze a holttesttől nézte

zaol.hu

Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a nyomozás eddigi adatai alapján a nyolcvanéves asszony még tavaly decemberben elesett otthonában és mozgásképtelenné vált, huszonkét éves unokája azonban arra hivatkozva, hogy "nincsenek jóban a háziorvossal", nem hívott hozzá doktort. 

Az unoka ágyba fektette, betakarta nagymamáját, az idős nő azonban egy hétnyi szenvedést követően meghalt.

A férfi a történtek után élte mindennapi életét. A nagymama nyugdíját felvette, tévézett is a halott mellett, a mumifikálódó test csak a tél végével, a hőmérséklet emelkedésével kezdte zavarni, amikor a kellemetlen szagokat már légfrissítőkkel sem sikerült elűznie.

Az esetre szerdán derült fény, amikor a rendőrök egy körözött személyt kerestek a városrészben, és elmentek a vele kapcsolatban álló asszony lakásához, hogy információt szerezzenek tartózkodási helyéről. A rendőröknek az unoka nyitott ajtót, aki azt hazudta, nagymamája sétálni ment. Ezt a szomszédok azzal cáfolták, hogy a nőt december óta nem látták.

A rendőrök ezután visszamentek a lakásba, ahol paplanok alatt megtalálták a holttestet, az unoka ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt eljárást indítottak. Arra, hogy mi történt pontosan a lakásban, a boncolás és a szakértői vélemények adhatnak választ.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!