Sümegcsehi, a polgárőr település - Kitüntető címet kapott az önkormányzat

Sümegcsehi - A település közbiztonságát szolgáló támogatásért kapott elismerést az önkormányzat. A község polgárőrei eredményesen kamatoztatták a képviselő-testület által nekik nyújtott segítséget.

Horányi Árpád

Országos figyelmet kapott a jó együttműködés, az a kölcsönösség, ami  példamutatóan szolgálja a településen élők nyugalmát.  Az önkormányzatnak  az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a helyi polgárőr egyesület támogatásáért Polgárőr Község kitüntető címet adományozott. 

A rangos elismerésből mindössze kettőt adnak ki évente, egy tiszántúli település mellett került ezúttal Zalába is az oklevél.   


Egerszegi József és Kulcsár Attila polgárőrök Nagy Dezsővel és feleségével beszélgetnek Sümegcsehiben
Fotó: Horányi Árpád

- Delegációval vettünk részt a  Püspökladányban rendezett átadási ünnepségen, amit a 15. Országos Polgárőr Találkozó keretében rendeztek - mondta Farkas Zsolt, Sümegcsehi polgármestere.
Ott volt Kulcsár Attila,  a település polgárőr egyesületének elnöke, Gál János alpolgármester, Tóth Tibor polgárőr és Bozsóky Ferenc, polgárőrségi régióelnök.  
- Rendkívül megtisztelő számunkra ez az elismerés -  fogalmazott   Farkas Zsolt. -  Azért is nagyra   értékeljük, mert az összefogást   fejezi ki, ami mindenben a legfontosabb, a biztonságunkért végzett közös munkát illetően pedig kiváltképp. A civil szervezetnek és a község vezetésének ez egyaránt szól. Az egyesület a településünk, a lakosság  biztonságát szolgálja. 

A községbeli polgárőri munka immár másfél évtizedre tekint vissza.
- Több mint félszáz a taglétszámunk, évente 2-3 fő csatlakozik hozzánk újonnan. A korosztályt tekintve 18 évtől  80 felettiek is vannak köztünk - mondta a személyi összetételről Kulcsár Attila. -  Négy éve, amióta Döbröcével körjegyzőségben van a településünk, közös a polgárőri szerveződés is. Egy Opel Astra gépkocsit üzemeltet a szolgálatunk, az önkormányzat évente 400 ezer forintnyi támogatásban részesít bennünket a költségek fedezetére. 

Az elnök  elmondta: sokoldalú munkát végeznek megelőzési jelleggel. Amellett, hogy járőröznek, rendezvénybiztosítási feladatokat látnak el, az iskolában ismeretterjesztő előadásokat szerveznek a kábítószerekről való tudnivalók, közlekedési ismeretek témakörében. Gyermekek csoportos utazásánál vállalnak kíséretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!