Falunap Nagykutason és Pókaszepetken gumicsizma lerúgó versennyel (frissítve képgalériával)

Nagykutas, Pókaszepetk - Játszóházzal és veterán autók bemutatójával kezdődött szombatona nagykutasi falunap. A közel 500 lelkes településen minden évben az 1992-ben épült faluház átadásának jubileumán tartják a rendezvényt.

Szabó Judit

Nagykutas vezetése a rendszerváltás után a kultúrház létrehozása mellett az infrastrukturális fejlesztésekre helyezte a hangsúlyt. Ma már városi szintű a közműellátottság, ennek köszönhetően is nőtt a falu népességmegtartó ereje. A lakosságszám csaknem 70 fővel emelkedett 20 év alatt. 

Erről is említést tett Baumgartner József polgármester a falunap megnyitóján, majd kulturális műsorral, többek között az andráshidai Öveges ÁMK pedagógusaiból verbuválódott néptánccsoport fellépésével folytatódott az esős idő ellenére is sokakat vonzó rendezvény.

Pókaszepetken a szombati falunapra elkészítették a település jubileumi zászlaját. A lobogón feltüntették, hogy az észak-zalai község első írásos említése óta 675 esztendő telt el. Ugyancsak nagy múltú, 120 éves a Pókaszepetki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely ünnepi közgyűlést tartott a falunapon. 

Az egész napos rendezvény gerincét ugyanakkor a játékos versenyek, sport- és szórakoztató programok alkották. A falut öt körzetre osztották, a településrészek csapatai mérték össze ügyességüket a futballpállyán, gólyalábon, sörivásban, valamint a gumicsizma lerúgó versenyen. A cél az volt, hogy a csizma minél messzebbre röpüljön. A továbbiakban kulturális műsort adtak a helyi együttesek, köztük az Aphrodite Tánccsoport, amelynek életre hívásához lapunknak is köze volt: az öt évvel ezelőtti Falujárásra állt össze a 16-17 éves lányokból alakult csapat. Sajnos a mai volt az utolsó fellépésük, a lányok elkerültek a településről, s már nem tudnak együtt próbálni.
















Gumicsizma lerúgó verseny és gólyalábon járás is volt a pókaszepetki programban

Fotó: Ohr Tibor

TOVÁBBI KÉPEK ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!