Cseh Laci ezüstérmes, Hosszú Katinka bronzos

Budapest - Cseh László 1:55.24 perces idővel ezüstérmet szerzett csütörtökön a 200 m-es vegyes úszásban a római vizes világbajnokságon, Hosszú Katinka pedig bronzérmet szerzett 200 m pillangón

zaol.hu

A 200 méteres férfi vegyesúszás döntőjében az amerikai Ryan  Lochte rögtön az élre állt, Cseh 50-nél második,  100-nál pedig már harmadik volt, mert időközben a brazil Thiago  Pereira is elé került. A harmadik fordulónál hasonló volt a helyzet,  sőt felzárkózott a másik amerikai, Eric Shanteau is. Cseh a gyors  elején csak negyedikként tempózott, de remek hajrával végül  megszerezte az ezüstérmet. Harmadikként Shanteau csapott a célba. A számot az amerikai Ryan Lochte nyerte 1:54.10 perces  világcsúccsal, Cseh László ideje,  1:55.24.  A másik magyra finalista Kis Gergő ugyanebben a számban 1:59.32-vel nyolcadik lett.

- Egy kicsit csalódott vagyok, annak örültem volna, ha a megúszom  a legjobb időmet és javítok az Európa-csúcsomon. Lochtet most nem  nyon lehetett megverni, igencsak rákészült erre a számra. Gyorson  apait-anyait beleadtam, kiúsztam magam, de nem volt tökéletes, végül  szoros csatában lettem ezüstérmes -  nyilatkozta a döntő  után Cseh László. 

A nap másik magyar érdekeltségű fináléjában Hosszú Katinka a 200 méteres pillangóúszásban  2:04.28 perces remek idővel ért célba, mindössze egy századdal úszott lassabban, mint a szerdai esti  elődöntőben, amikor az új Európa-rekordot felállította. A magyar úszó  ismét dobogós helyen zárt, azt követően, hogy hétfőn 200 m vegyesen  bronzérmet nyert.

- Örülök a bronzéremnek, de nem vagyok elégedett  - értékelt  Hosszú Katinka.   - Verseny közben kétszer is vizet nyeltem, de nem  szeretném erre fogni, ma ennyi volt bennem.  

A hatodik helyen végzett a magyar csapat (Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter, Hosszú Katinka)  7:48.04 perces idővel.  

Gyurta Dániel 2:08.08 perces Európa-csúccsal bejutott a férfi 200  méteres mellúszás pénteki döntőjébe,  ahogy Verrasztó Evelyn  is , aki 53.74-es időeredménnyel kvalifikálta magát a legjobbak közé. 



Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!