Az E.ON még vizsgálódik, a károsultak még várják a pénzüket

Zalaegerszeg - Továbbra is sokan keresik fel szerkesztőségünket azzal, hogy nem kapták meg a januári többnapos áramszünet után az E.ON-tól járó elosztói díjkedvezményt.

Szabó Judit

Kustánszegről a Rákóczi utcából és Bocföldéről a Berek utcából is érkeztek panaszok, olvasóink hiányolták az áramszünet után járó elosztói díjkedvezményt. 

Zalabaksán ugyancsak felmerültek hasonló problémák, kedden pedig a zalaegerszegi Jánkahegyen lakó Hegeűs Lászlóné osztotta meg velünk, hogy levelet is írt az áramszolgáltatónak, válaszul türelmet kértek tőle, de a kedvezményt még nem kapta meg. 

A kustánszegi és a zalabaksai ügyfeleknek jövő héten utalja a pénzt az E.ON, a bocföldeieknek pedig keddenküldte el, derült ki a szolgáltató közleményéből. Néhány panaszos ügyét még vizsgálják. Azért húzódik el a folyamat, mert nehéz volt a kedvezményre jogosult ügyfelek körének meghatározása. 

Nem a számlázási adatbázist kellett alapul venni, hanem a transzformátorkörzeteket, meg kellett vizsgálni, ki melyikhez tartozik, s kinél meddig tartott az áramszünet. Az adatbázis létrehozásába hibák is csúsztak, így voltak fogyasztók, akiknek nem küldték el automatikusan a juttatást. Ők az esetek többségében - megunva a várakozást  - levélben kérték a szolgáltatótól a támogatást. 

A reklamációk egy részének kivizsgálása még folyik, s egyelőre nem tudja megmondani az E.ON, mikor végeznek a feladattal. 

A szolgáltató mindenesetre felhívta rá a figyelmet: nem biztos, hogy az azonos településen vagy utcában lakóknak azonos összeg jár, mert előfordulhat, hogy az utca két oldalát más transzformátorkörzet látja el, s eltérő hosszúságú volt az áramszünet. 



Hogy mi is történt januárban? Olvassa el a dossziénk cikkeit, melyek végigkövették a zalai áramkrízist!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!