"Rázós" a kerítés a kőfeszület tövében

Nagykutas - Túl közel húzódik a vadak miatt kifeszített villanypásztor a telekhatáron álló kőkereszthez, ezért balesetveszélyes; ezzel a panasszal kereste meg szerkesztőségünket egyik olvasónk.

Horváth A. Attila

A 85 éves Molnár Imre elmondta: nagykutasi földjük végében, a saját területükön régi feszület áll, amit még a nagyszülei emeltettek egykor. A kereszt az idők során rossz állapotba került, ezért olvasónk  vallásos ember lévén úgy döntött, spórolt pénzéből felújíttatja, lépcsőt öntet elé, majd, ha minden munkával végeznek, fel is szeretné szenteltetni a feszületet.

- Egyelőre le lett festve a kereszt, de sok munka volna még vele, a szomszéd terület tulajdonosa azonban villanypásztort húzott a tövébe, mondván, a szarvasoktól akarja megvédeni a földjét. Pedig szarvas nem jár erre, a kereszttől pár méterre húzódó villanypásztor viszont veszélyes, hiszen áram alatt van - fogalmazott Molnár Imre, aki  a minap a település vezetését kérte intézkedésre, mivel (elmondása szerint) az említett kerítés önkormányzati területen található.

Panaszával megkerestük Nagykutas polgármesterét, Baumgartner Józsefet.
- Ismerem a problémát, Molnár úr jelezte panaszát, és a jegyző asszony már meg is egyezett a tulajdonossal arról, hogy a kereszt közvetlen környezetében még a héten lekerül a földbe a villanypásztor. Valóban önkormányzati kaszálóról van szó amúgy, amit a szomszédos terület tulajdonosa gondoz, ezért is vezetheti el ott a villanypásztort, ráadásul nekünk is érdekünk, hogy ne legyen vadkár - válaszolta Baumgartner József polgármester.


(Fotó: illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!