Életet és jövőt is mentett a rendőr zászlós

Sand - Élet- és jövőmentő is egyben Sass Tihamér rendőr zászlós. A község körzeti megbízottja ugyanis nemcsak egy asszonyt mentett ki az égő házból, de a gyors segélykérésnek köszönhetően az ingatlan is megmenekült a teljes pusztulástól.

Sámel József

Ugyanolyan nyugodt éjszaka lesz, mint a többi  gondolta magában Sass Tihamér rendőr zászlós, amikor pár hete járőrözni indult. A körzeti megbízott a hozzá rendelt három telepüs  Miháld, Pat, Sand  közül éppen az utóbbin tartózkodott, amikor felfigyelt a gomolygó füstre.

Éppen a falu központjában voltam, amikor észrevettem, hogy vöröslik az ég alja emlékezett vissza a körzeti megbízott.  Szokatlan volt a jelenség, hiszen már esteledett, ezért gondoltam közelebbről is megnézem, mi történt. Pár utcával odább már jól látszott, hogy ég az egyik ház. Tihamér egyből beazonosította az épületet, tudta, hogy Pappéknál csaptak fel a lángok.

A kapu zárva volt, így átugrottam, s megpróbáltam felébreszteni a háziakat  folytatta a zászlós.  Közben a kanizsai tűzoltókat is értesítettem, félő volt ugyanis, hogy komoly katasztrófa lesz, mivel az udvaron egy gázpalack cseretelep is működött. Időközben sikerült felébresztenem Gizellát, aki fiával együtt, Tamással lakik a házban.

Mint kiderült: Tomi aznap este nem volt otthon, így csak Gizellát kellett kimenekíteni az égő házból, ami azért sem volt egyszerű, mert az asszony sokkot kapott a látványtól, saját testi épsége helyett csak az értékek megmentésére tudott koncentrálni.

Vissza akart menni az égő házba, de én megragadtam a karját, is kivittem a kocsihoz  mesélte tovább a szörnyű este kronológiáját Tihamér.  Időközben a kanizsai tűzoltók is megérkeztek a helyszínre, így sikerült megmenteni az épületet a teljes pusztulástól.



Persze így is jelentős kár keletkezett a házban, a melléképület egy része, s a főépület tetőszerkezete is megrongálódott a tűzben.

Valószínűleg a kéményből pattanhatott ki egy szikra, s az borította lángba a tetőt, legalábbis a tűzoltók ezt mondták  jegyezte meg Tomi, aki azóta is gyakran ad hálát az égnek, hogy rendőr barátja résen volt.  Ezt nem lehet elégszer megköszönni, hiszen a zászlós mentette meg édesanyám életét. És persze az egész jövőnket, hiszen ha leégett volna a házunk, akkor jóformán nem marad semmink. Természetesen a tűzoltóknak, illetve a segítőkész szomszédoknak is hálásak vagyunk.

Anya és fia egyébként sincs irigylésre méltó helyzetben, a házat, ami most félig leégett, öt évvel ezelőtt vásárolták, a felújítással éppen ősszel végeztek. Most mindent előről kezdhetnek. De legalább együtt...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!