Amatőrök és profik együtt: huszonnégy órás kerékpáros körmaraton

Lenti - Több mint ötszáz kilométert tekertek le azok a profi kerékpárosok, akik részt vettek az immár ötödik alkalommal megrendezett 24 órás biciklis körmaratonon.

zaol.hu

Az egészséges életmód és a kerékpáros sport népszerűsítésében az amatőrök sem vallottak szégyent, hiszen a 385 kilométer megtétele úgyszintén óriási teljesítménynek számít. A szervezők, a Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület tagjai mindezt elégedetten is nyugtázták. 


- Amikor a rendezvény négy évvel ezelőtt, első alkalommal meghirdettük, csupán amatőr mozgalomról volt szó - fogalmazta meg Mészárovics István, a civil szervezet elnöke. - A tömegsport jelleg megőrzése mellett idén már bekapcsolódott a versenysport is, ami bennünket is újabb feladat elé állított, hiszen két külön útvonalon kellett a biztonságos kerékpározás feltételeit garantálnunk.

Mindez azt jelentette, hogy az amatőr kerékpárosok ezúttal is a Lenti belterületén kijelölt mintegy öt és fél kilométeres távon köröztek, míg a profik - akik között két egykori osztrák válogatott is akadt - egy Szlovéniáét is érintő negyven kilométeres távon kerekeztek körbe-körbe. A staféta éjszaka sem szakadt meg, bár a levegő akkorra igencsak lehűlt, a vállalkozó kedv azonban egyáltalán nem lankadt. 



- Örülünk annak, hogy ilyen nagy az érdeklődős a 24 órás körmaraton iránt, de azt is látjuk, hogy a jövőben változtatni kell a jellegén, a résztvevők számát csak így tudjuk tovább növelni - folytatta a Mocorgók elnöke. - Az idei évben már bevontunk partnerszervezeteket is a lebonyolításba, a Kerkamenti Szabadidő és Ifjúsági Egyesülettel, valamint egy horvátországi civil szervezettel, a Bundekkel közösen sikeresen pályáztunk a Nemzeti Civil Alapprogramhoz. 



Fotók: Gyuricza Ferenc

Mészárovics István hozzátette: a körmaraton legfőbb célja, hogy a saját korlátait győzze le mindenki, azaz ha valaki csak néhány kör megtételére képes, de arra vállalkozik, az is értékelendő. Így is akadtak extrém teljesítmények, négyen  Gerencsér Attila és Pálla Zoltán Lentiből, Árvai Endre Iklódbördőcéről és Molnár Zoltán Mikekarácsonyfáról  24 órán át maradtak a nyeregben.

Érdekességek:

Az ötödik 24 órás kerékpáros maratonon 213 fő vett részt. A hazai biciklisek mellett osztrákok, szlovének és horvátok, de az éppen a városban pihenő svájciak közül is csatlakoztak az indulókhoz. A legidősebb résztvevő, egy 78 éves férfi ez utóbbiak közül került ki  ő évek óta jelen van a rendezvényen. A legfiatalabbnak az a kilenc hónapos csecsemő számít, aki gyermekülésben tett meg néhány kört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!