Teljes tűzgyújtási tilalom!

Zalaegerszeg - Április 8-tól teljes tűzgyújtási tilalmat rendeltek el ország erdeiben és azok határától számított 200 méteren belüli területen. A tilalom vonatkozik a kijelölt tűzrakó helyekre is.

MTI

Tilos a közút és vasút menti fásításokban is mindennemű tűzgyújtás, beleértve a parlag és gazégetést is. Az erdőkben a vágástéri hulladék a megelőző tűzvédelmi előírások betartása mellett a tilalom időszakában is elégethető. 

A földművelésügy minisztérium illetékes osztálya kéri a közúton és vasúton utazókat, hogy égő cigaretta csikket ne dobjanak ki a járművek ablakán, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Felhívják az erdőben kirándulók, valamint a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét arra, hogy égő cigarettát eldobni nem szabad, azt minden esetben gondosan el kell oltani. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. 

A tilalom feloldására a fokozott tűzveszély elmúltával, későbbi időpontban intézkedik a minisztérium, áll a minisztériumi tájékoztatóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!