Teljes a Bajnai-kormány: megvan a gazdasági miniszter! (frissítve)

Budapest - Varga István közgazdász lesz a Bajnai-kormány nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztere - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán délután.

zaol.hu

Az új kormány  tagjai hétfőn tettek esküt, közülük akkor még hiányzott a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, hiszen a  korábbi jelölt  Vahl Tamás visszalépett a felkéréstől. Döntését    a személyét ért erőteljes médiatámadásokkal indokolta, illetve hangsúlyozta, hogy nem akarja akadályozni az új kormányt hatékony működésében. 

Bajnai Gordon akkor azt ígérte, hamarosan megnevezi a poszt várományosát.

Szerdán a kormányszóvívő hivatalosan bejelentette Bajnai Gordon miniszterelnök  Varga István közgazdászt, gazdasági szakértőt, a Shell Hungary Rt. elnök-vezérigazgatóját  kérte fel nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszternek.


Varga István közgazdász, gazdasági szakértő
Fotó: MTI - Kovács Attila



Varga István 2008 év végéig volt a Shell magyarországi vállalatának vezetője, 2003-tól 2009-ig a Magyar Szénhidrogénkészletező Szövetség igazgatótanácsának tagja és a Magyar Ásványolaj Szövetség alelnöke.

Jelenleg a magyar Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért Egyesület elnöke, tagja a magyarországi brit kamara vezető testületének, emellett az Autonómia alapítvány kuratóriumának tagja és a Transparency International mellett fejt ki tanácsadói tevékenységet.


Forrás: MTI


Ki kicsoda a Bajnai-kormányban? Olvassa el itt! 


Ide kattintva az  „Ez történt Gyurcsány bejelentése óta” című dossziéban nyomon követheti az elmúlt időszak történéseit,
 Fórumunk
Ezt írják meg" topikjában pedig bekapcsolódhat az ország helyzetét boncolgató beszélgetésbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!