Szünetel az E.ON ellen indított per

ZH, MTI - Mint arról korábban beszámoltunk, a fogyasztóvédők pert indítottak az E.ON ellen a többnapos januári áramszünet miatt, ám most úgy döntöttek, szüneteltetik a pert.

zaol.hu

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) az E.ON Áramszolgáltató Zrt. ellen helytállási kötelezettség elmulasztása miatt keresetet nyújtott be . A február elején tett nyilatkozatuk szerint elfogadhatatlan, hogy az E.ON nem kíván kötbért fizetni a január végi dunántúli áramkimaradás miatt, s sérelmezték, hogy nem a szolgáltató nem  üzletszabályzatnak megfelelően járt el a hibák  elhárítása során.

Azóta az E.ON közleményben tudatta, hogy méltányossági alapon az elosztói díjból utólagos engedményt nyújt azon ügyfeleinek, akik hosszabb ideig maradtak áram nélkül a január 27. és február 2. között bekövetkezett üzemzavarok során Vas, Zala és Somogy megyében.

A hír kapcsán a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége úgy döntött, hogy szünetelteti a szolgáltató ellen indított pert, ám azt is közölték, ha a károsultak nem kapják meg az őket megillető összeget április végéig, jelezzék a szövetségnek. 


Több napig nem volt áram a zalai településeken, volt, ahol lajtoskocsi adta a vizet
Klikkeljen a fotóra, s nézze meg képeinket!
Fotók: ZH archív

A januári eset folyományaként az FEOSZ és az E.ON megállapodott abban is, hogy a jövőben rendszeresen egyeztet fogyasztóvédelmi kérdésekben


Olvassa el dossziénkat a kapcsolódó témában! 


Forrás: MTI, ZH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!