Pokorni Lia, a rögtönzős televíziós műsor szereplője

Nagykanizsa - A Beugró című műsor rögtönzésekre és helyzetgyakorlatokra alapuló színészi játékot mutat be. A televíziós színházban a három férfi szereplő társa, az Új Színház színésznője, Pokorni Lia.

Benedek Bálint

A műsor készítői nehezítették a színészek dolgát: kellékek nélkül csupán az ösztönteikre,  színészi kvalitásukra bízzák  a produkció sikerét. Az új adások felvételéből úgy tűnik a quartett elérte célját, a műsor rendkívül sikeres. Azóta néhány vendégművész is megfordult a stúdióban. 

A női szereplővel, Pokorni Liával a közelmúltban a Hevesi Sándor Művelődési Központban bemutatott A csúnya című előadás kapcsán az öltözőben beszélgettünk.

- Beugró! Tényleg nem unja már, hogy állandóan a műsorról faggatják?

- Szeretem  mosolyodott el Pokorni Lia.  Éppen ezért minden, az adást érintő kérdésre szívesen válaszolok.

Egy nő és három férfi...

- Azt érzem, hogy ha fordított lenne a helyzet, akkor annak az egyetlen egy férfinak kellene folyamatosan udvarolnia, a nőknek, hogy érezzék a szeretetét. Ez itt sincs máshogy! Tehát bármennyire is furcsa, ők mindannyian udvarolnak nekem, és szeretgetnek. Mégis sokkal kritikusabbak velem, mert az összes női szerepben nekem kell tetszelegni. Az a helyzet, hogy én meg pátyolgatom a lelküket. Mindig megdicsérem a pocakjukat, ezzel szemben ők elmondják, hogy én fogyjak le tíz kilót. Ezután megint erősítem bennük a hitet, hogy egy igazi férfinek pocakja van!

- Három férfi, három egyéniség. Milyen a közös munka?

- Érdekes. Mert úgy kezdődött a dolog, hogy elsőként Rudolf Péterrel voltam együtt többet a Beugró jeleneteiben. Egyszerűen azért, mert őt ismertem a legjobban. Pontosan tudta, hogy viselkedem, így ő biztos partnerem lett. Amikor aztán feloldódtam, már Szabó Győzővel folytattam, és láss csodát pillanatok alatt egymásra hangolódtunk. A sort Kálloy Molnár Péter zárta, vele addig alig volt jelenetem, egy év eltelt, míg most végre kezdjük felfedezni egymást. Ezért sajnálom, hogy nincs többször nő, mert nem élhetik át ezt az élményt. Mindig felfedezek bennük valami újat, sőt ha az egyikkel sokat voltam, ott a másik.

- Sztori, sztori hátán. Végül mi nem került a műsorba?

- Az új részek forgatása közben fény derült egy komoly titokra. Győzőt a korábbi adásokban többször is megvádolták, hogy tangában játszik. Most felfedte a turpisságot. A mikroportot  tartó öv vezetékei úgy csavarodnak, hogy a külső szemlélő komplett tangavonalat láthat még nadrágon keresztül is.

- A mindennapi életben, boltban, piacon használja helyzetmegoldó képességét?

- Nem! Fejlesztem magam, de az életben nem olyan könnyű. A Beugróban mégis csak szerepeket játszunk, ha nem sikerül, hát nem sikerül, jön a következő snitt. Ott nincs akkora tétje, nem az életem, de nyilván szeretném, hogy tetszen a közönségnek. Pedig olykor jó lenne ugyanilyen humorral kezelni minden helyzetet. A magánéletemben  visszafogottabb vagyok, megpróbálok kicsit elbújni. Ha az életemben történik egy váratlan helyzet, azt hagyom, hiszen az nem véletlenül van.

 

A zalai közönség A csúnya című komédiában látta a színművésznőt  Fotó: Szakony Attila 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!